Javaslatok a vasárnapi istentiszteleten való részvétellel kapcsolatban

, 2020-03-13 14:01:57

Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony! Nagytiszteletű Lelkipásztor Úr!

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségének koronavírussal kapcsolatos március 6-i és március 11-i közleményét szem előtt tartva engedjék meg, hogy több dunántúli református orvos testvérünk javaslatát is nyomatékosan figyelmükbe ajánljuk a vasárnapi istentiszteleteken való részvétellel kapcsolatban.

Kérjük, hogy a templomban csak a közvetlen családtagok üljenek egymás mellett, egyébként mindenki legalább egy méter távolságra üljön a másik gyülekezeti tagtól.

Az istentisztelet előtt és után kérjük a padokat, kilincseket, és minden olyan felületet, amivel a gyülekezet tagjai, a lelkipásztorok érintkezhettek fertőtlenítsenek!

A Mezőörsi Református Egyházközség nagy tételben rendelt a vízszintes és függőleges felületen is használható fertőtlenítőszert, valamint kézfertőtlenítőt is, amelyek a jövő hét második felétől lesznek elérhetők. A fertőtlenítőszereket díjmentesen felajánlják a dunántúli gyülekezetek részére, a kérésük annyi, hogy aki szeretne belőlük vinni, az menjen el érte Mezőörsre. Kérjük a részletek kapcsán mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot Szőke Barnabás nagytiszteletű úrral a barnabas.szoke@gmail.com e-mail címen. Hálásan köszönjük a Mezőörsi Református Egyházközség segítségét!

Jézus jelenléte arra biztat bennünket, hogy ne féljünk, Őt hívjuk segítségül. Imádkozzunk az orvosok és ápolók szolgálatáért; felelős vezetőinkért, hogy felülről kapjanak erőt és bölcsességet minden döntésükben.

Imádkozzunk Európáért, az egész világért és a megbetegedettekért.

Böjt időszakában a húsvétra, a feltámadott Úrra tekintő megtartó reménység lelkülete járjon át bennünket mindennap.

Jézus mondja: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!”

A Dunántúli Református Egyházkerület Elnöksége nevében,

Testvéri köszöntéssel,
Steinbach József
püspök


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. August 15., Saturday,
Mária napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4782
Összesen 2009. június 2. óta : 21131157

Ige Mellett

(1) „…mit ért el Ábrahám, a mi ősatyánk a saját erejéből?” (Róma 4,1–12)

– Mit ért el Ábrahám a saját erejéből? Ravasz László írja: „Ábrahám hitt Isten képtelen, észfeletti, lehetetlen ígéreteiben, és ezzel elvette az ígére... tovább

Dokumentumtár

Szeresd a lelkipásztorodat!

Formátum:.doc
Méret: 27.5 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

presbkonf_eloadaskl

Formátum:.mp3,
Méret: 21.9 MB

Köntös László

Hanganyag letöltése