Presbiteri konferencia Szentlászlón

Adminisztrátor, 2009-09-17 18:11:05

Örömmel tudatjuk, hogy 2009. szeptember 19-én, szombaton a szentlászlói (Szlovénia) faluotthonban Presbiteri Konferenciát tartunk. A rendezvényre a "határos" magyar református gyülekezeteket is meghívtuk.

Így jelen lesz a bajánsenyei, a kercaszomori, a kerkafalvi, a szalafői, a szentgotthárdi, a szentgyörgyvölgyi és az őriszentpéteri gyülekezet presbitériuma és lelkészei. Reménységünk szerint a szlovéniai evangélikus és római katolikus egyház is képviselteti magát az eseményen.

A programról:
Tekintettel az idén kezdődő Kálvin év sorozatra, a délelőtt 10 órától kezdődő előadásokban meghallgatjuk dr. Márkus Mihály ny. püspök urat "Kálvin élete és az európai gondolkodásra gyakorolt hatása" témájában. Majd Steibach Józsefet, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökét "Kálvin teológiájának legfontosabb meglátásai" témájában. Ezt követően műhelymunka keretében dolgoznák fel a presbiterek a hallottakat, majd ebéd után "a muravidéki reformátusok lelkigondozása a rendszerváltás előtt és után" témákban hallgatunk meg két előadást, dr. Papp Vilmos nyugalmazott lelkipásztor és Szakál Péter, az Őrségi Egyházmegye esperese előadásában. A konferencia hivatalos bezárására délután 3 órakor kerül sor. Az előadások sajátos helyzetünkből kifolyólag magyarul hangzanak el.

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/orsegiem/hir/mutat/198/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 13., Wednesday,
Szilvia napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7746
Összesen 2009. június 2. óta : 17718495

Ige Mellett

(13) „Jött valaki az ég felhőin…” (Dániel 7,1–14)

– Dániel látomásában rémséges vadállatok tűnnek fel, egyik felfalja a másikat. Igazi vadállatok ezek a korabeli, egymást követő birodalmak: a babiloni... tovább

REPOSZT

Véres olaj

 24 éve végezték ki Ken-Sawo Wiva nigériai írót, valamint kilenc ogoni törzsbeli társát, akik a Shell olajkitermelése ellen tiltakoztak, mert az elszennyezte földjüket a Niger-deltában ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL110711

Formátum:.doc
Méret: 38.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2011.07.11.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

laudaciotg

Formátum:.mp3,
Méret: 6.7 MB

Tislér Géza laudációja. Laudál: Kuti Géza 

Hanganyag letöltése