Presbiteri konferencia Szentlászlón

Adminisztrátor, 2009-09-17 18:11:05

Örömmel tudatjuk, hogy 2009. szeptember 19-én, szombaton a szentlászlói (Szlovénia) faluotthonban Presbiteri Konferenciát tartunk. A rendezvényre a "határos" magyar református gyülekezeteket is meghívtuk.

Így jelen lesz a bajánsenyei, a kercaszomori, a kerkafalvi, a szalafői, a szentgotthárdi, a szentgyörgyvölgyi és az őriszentpéteri gyülekezet presbitériuma és lelkészei. Reménységünk szerint a szlovéniai evangélikus és római katolikus egyház is képviselteti magát az eseményen.

A programról:
Tekintettel az idén kezdődő Kálvin év sorozatra, a délelőtt 10 órától kezdődő előadásokban meghallgatjuk dr. Márkus Mihály ny. püspök urat "Kálvin élete és az európai gondolkodásra gyakorolt hatása" témájában. Majd Steibach Józsefet, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökét "Kálvin teológiájának legfontosabb meglátásai" témájában. Ezt követően műhelymunka keretében dolgoznák fel a presbiterek a hallottakat, majd ebéd után "a muravidéki reformátusok lelkigondozása a rendszerváltás előtt és után" témákban hallgatunk meg két előadást, dr. Papp Vilmos nyugalmazott lelkipásztor és Szakál Péter, az Őrségi Egyházmegye esperese előadásában. A konferencia hivatalos bezárására délután 3 órakor kerül sor. Az előadások sajátos helyzetünkből kifolyólag magyarul hangzanak el.

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/orsegiem/hir/mutat/198/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 28., Tuesday,
Emil , Csanád napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1020
Összesen 2009. június 2. óta : 40757932