Kilititől Kemenesig

Adminisztrátor, 2009-09-18 07:49:03

A Balatonkiliti Református Egyházközség megyei és városi pályázatokon nyert anyagi támogatásával segítette elő, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi intézményében gondozott fogyatékkal élő fiatalok ne csupán családtagjaikra hagyatkozva nyaralhassanak. Így nem kizárólag a szülőkre hárult a táborok költsége.

 

A nyár folyamán két „fordulóban” került sor a gondozottak tartalmas kikapcsolódására – Vas megye keleti részén, Kemenesalján. A festői szépségű Ság tanúhegy lábainál fekvő Kemenesmihályfán volt táborhelyük – a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség (MEVISZ) által üzemeltetett, színvonalas akadálymentesített ifjúsági szálláshelyen. Élményekkel teli kirándulásaikat gyalog, illetve busz- és vonatközlekedés igénybevételével szervezték a fiatalok gondozói, valamint kísérőik. Végigjárták Magyarpolány stációit; látogatást tettek többek között a táborhelyhez közeli városkában, Celldömölkön; s a felette emelkedő Ság hegyen, Vas megye első, egyben Magyarország legkisebb tájvédelmi körzetében, a dunántúli, Balaton-felvidéki tanúhegyek legnyugatibb tagján – végigjárva a földtani tanösvényt.

Jártak a Jurisics Miklós várkapitányságáról is híres-hírhedt Kőszegen, a város reneszánsz stílusban épített lakóházai közt hosszas sétát téve.
Közben azért „passzívabb” kikapcsolódásra is jutott idő: ha az időjárás úgy hozta, szállásukra behúzódva pihentek – ki társasozott, ki kártyázott, ki főzőcskézett, ki egyszerűen csak szunyókált…
Idén ugyan nem fért bele a gazdag programkínálatba, de legközelebb a celldömölki Vulkán, illetve a sárvári Gyógy- és Wellness fürdőbe is szeretnének eljutni.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 13., Wednesday,
Szilvia napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8143
Összesen 2009. június 2. óta : 17718892

Ige Mellett

(13) „Jött valaki az ég felhőin…” (Dániel 7,1–14)

– Dániel látomásában rémséges vadállatok tűnnek fel, egyik felfalja a másikat. Igazi vadállatok ezek a korabeli, egymást követő birodalmak: a babiloni... tovább

REPOSZT

Véres olaj

 24 éve végezték ki Ken-Sawo Wiva nigériai írót, valamint kilenc ogoni törzsbeli társát, akik a Shell olajkitermelése ellen tiltakoztak, mert az elszennyezte földjüket a Niger-deltában ...
... Tovább

Dokumentumtár

kilitikalvnter

Formátum:.pdf
Méret: 118.5 KB

Bozsoki-Sólyom János, balatonkiliti lelkipásztor köszöntője, 2009. október 3-án a kiliti Kálvin tár-avatáson.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Az egyház a történelemben

Formátum:.mp3,
Méret: 53.1 MB

Dr.Szabó Előd előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése