Kilititől Kemenesig

Adminisztrátor, 2009-09-18 07:49:03

A Balatonkiliti Református Egyházközség megyei és városi pályázatokon nyert anyagi támogatásával segítette elő, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi intézményében gondozott fogyatékkal élő fiatalok ne csupán családtagjaikra hagyatkozva nyaralhassanak. Így nem kizárólag a szülőkre hárult a táborok költsége.

 

A nyár folyamán két „fordulóban” került sor a gondozottak tartalmas kikapcsolódására – Vas megye keleti részén, Kemenesalján. A festői szépségű Ság tanúhegy lábainál fekvő Kemenesmihályfán volt táborhelyük – a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség (MEVISZ) által üzemeltetett, színvonalas akadálymentesített ifjúsági szálláshelyen. Élményekkel teli kirándulásaikat gyalog, illetve busz- és vonatközlekedés igénybevételével szervezték a fiatalok gondozói, valamint kísérőik. Végigjárták Magyarpolány stációit; látogatást tettek többek között a táborhelyhez közeli városkában, Celldömölkön; s a felette emelkedő Ság hegyen, Vas megye első, egyben Magyarország legkisebb tájvédelmi körzetében, a dunántúli, Balaton-felvidéki tanúhegyek legnyugatibb tagján – végigjárva a földtani tanösvényt.

Jártak a Jurisics Miklós várkapitányságáról is híres-hírhedt Kőszegen, a város reneszánsz stílusban épített lakóházai közt hosszas sétát téve.
Közben azért „passzívabb” kikapcsolódásra is jutott idő: ha az időjárás úgy hozta, szállásukra behúzódva pihentek – ki társasozott, ki kártyázott, ki főzőcskézett, ki egyszerűen csak szunyókált…
Idén ugyan nem fért bele a gazdag programkínálatba, de legközelebb a celldömölki Vulkán, illetve a sárvári Gyógy- és Wellness fürdőbe is szeretnének eljutni.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. June 03., Wednesday,
Klotild napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 17042
Összesen 2009. június 2. óta : 19979849

Ige Mellett

(6) „…boldog, aki nem botránkozik meg énbennem.” (Máté 11,1–6)

KERESZTELŐ JÁNOS KÉRDÉSE ÉS JÉZUS VÁLASZA. – 1. Megbotránkozni Jézusban azt jelenti: elbizonytalanodni, csalódni Őbenne, ezért szembeszállni Ővele, m... tovább

REPOSZT

Egy tüntetés margójára

A lengyel közszolgálati rádió amerikai tudósítója, Marek Walkuski hétfőre virradóan azt kérdezte a Kosciuszko-emlékműnél összegyűlt emberektől, miért lett az emlékmű a rongálások célja. A videofelvételen ...
... Tovább

Dokumentumtár

PRKG_TL_2018_2019

Formátum:.pdf
Méret: 42.3 KB

A Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskolában folyó pedagógiai munka eredményességének értékelése, az intézmény Pedagógiai Programjában meghatározott feladatok alapján a 2018-2019. tanévben.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Jézus Krisztus valóságos Isten és valóságos ember

Formátum:.mp3,
Méret: 56.6 MB

Dr. Németh Tamás előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. február 27-én.

Hanganyag letöltése