Kilititől Kemenesig

Adminisztrátor, 2009-09-18 07:49:03

A Balatonkiliti Református Egyházközség megyei és városi pályázatokon nyert anyagi támogatásával segítette elő, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi intézményében gondozott fogyatékkal élő fiatalok ne csupán családtagjaikra hagyatkozva nyaralhassanak. Így nem kizárólag a szülőkre hárult a táborok költsége.

 

A nyár folyamán két „fordulóban” került sor a gondozottak tartalmas kikapcsolódására – Vas megye keleti részén, Kemenesalján. A festői szépségű Ság tanúhegy lábainál fekvő Kemenesmihályfán volt táborhelyük – a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség (MEVISZ) által üzemeltetett, színvonalas akadálymentesített ifjúsági szálláshelyen. Élményekkel teli kirándulásaikat gyalog, illetve busz- és vonatközlekedés igénybevételével szervezték a fiatalok gondozói, valamint kísérőik. Végigjárták Magyarpolány stációit; látogatást tettek többek között a táborhelyhez közeli városkában, Celldömölkön; s a felette emelkedő Ság hegyen, Vas megye első, egyben Magyarország legkisebb tájvédelmi körzetében, a dunántúli, Balaton-felvidéki tanúhegyek legnyugatibb tagján – végigjárva a földtani tanösvényt.

Jártak a Jurisics Miklós várkapitányságáról is híres-hírhedt Kőszegen, a város reneszánsz stílusban épített lakóházai közt hosszas sétát téve.
Közben azért „passzívabb” kikapcsolódásra is jutott idő: ha az időjárás úgy hozta, szállásukra behúzódva pihentek – ki társasozott, ki kártyázott, ki főzőcskézett, ki egyszerűen csak szunyókált…
Idén ugyan nem fért bele a gazdag programkínálatba, de legközelebb a celldömölki Vulkán, illetve a sárvári Gyógy- és Wellness fürdőbe is szeretnének eljutni.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 18131
Összesen 2009. június 2. óta : 39882703