Tájékoztatás a Református Egyházi Napok Dunántúl - REND fesztiválról

, 2020-04-21 11:17:09

A Dunántúli Református Egyházkerület 2020. április 16-20 között megtartott online tanácsülésén, az alábbi előterjesztés szerint, teljes egyhangúsággal határozatot hozott a 2020. évi Református Egyházi Napok Dunántúl - REND fesztivállal kapcsolatban.

" 2020. március 11-én Magyarország Kormánya rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt.
A veszélyhelyzet lezárásának időpontja 2020 április közepén még nem ismert.

A Református Egyházi Napok Dunántúl fesztivál szervezőbizottsága a körülmények ismeretében ajánlást tett a Dunántúli Református Egyházkerület Esperes-Gondnoki Karának a fesztivál megszervezésével kapcsolatban. Az Esperes-Gondnoki Értekezlet a szervezőbizottság ajánlását áttekintette és elfogadta, ez alapján a következő álláspontot alakította ki: 2020 júniusában a jelenlegi helyzet ismeretében nem tudjuk megtartani a fesztivált. A szervezés szempontjából lehetetlen lenne egy szeptemberi - akár egynapos - fesztivált megszervezni és valószínűleg olyan lelkiállapot uralkodik majd az országban, amelyben disszonáns lenne egy ilyen jellegű rendezvényt megtartani. A REND-re szánt összeget egy válságalapba különíti el az Egyházkerület, amely a koronavírus következményei miatt nehéz helyzetbe került egyházközségek támogatására szolgál. A legközelebbi REND ugyanezzel a programmal, 2022-ben Pápán tartható meg, mivel a REND-hez több más országos egyházi rendezvény is igazodik, figyelve arra, hogy a páros és páratlan években kerüljenek megrendezésre. Ezt a kialakult ciklust nem lenne jó felborítani. Figyelembe kell vennünk továbbá azt is, hogy 2020 őszén egyházi tisztségviselői választások lesznek és 2021 első felében az új testületeknek meg kell alakulniuk; ezen feladatok mellett nem lehet a fesztivált is megszervezni."

Az Egyházkerületi Tanács ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatokat hozta:

16/2020. ET. Határozat
A Dunántúli Református Egyházkerület Tanácsa megállapítja, hogy a Magyarország Kormánya által elrendelt rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet következtében a 2020. június 26-28-ra tervezett Református Egyházi Napok Dunántúl – REND fesztivált a Dunántúli Református Egyházkerület nem tudja megtartani.

17/2020. ET. Határozat
A kilencedik Református Egyházi Napok Dunántúl fesztivál 2022. július 1-3. között, a 2020-ra tervezett programmal kerül megrendezése. Házigazda egyházmegyéje a Pápai Református Egyházmegye; helyszíne Pápa, Vezérigéje: „Örüljetek az Úrban mindenkor!” (Fil. 4,4 ).


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 24., Wednesday,
György napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 18109
Összesen 2009. június 2. óta : 40242302