Lelkészt keresnek Kaliforniában

, 2020-06-11 14:52:32

 San Francisco és Környéke Református Egyház presbitériumának 2020. május 12-i határozata alapján az egyházközség pályázatot hirdet a megüresedett lelkipásztori állás betöltésére.

A San Francisco és Környéke Magyar Református Egyház (Free Magyar Reformed Church of San Francisco & Vicinity) az egyetlen magyar református gyülekezet a San Francisco-i öböl környékén Kalifornában. A gyülekezet közel 70 éves múlttal rendelkezik, 1990-es évek közepe óta Redwood City-ben található. További információ magyar és angol nyelvű honlapjukon és Facebook oldalukon található.

Az Amerikai Magyar Református Egyház alaptörvényének 47. paragrafusa alapján lelkipásztori szolgálatra azon lelkészek választhatóak meg, akiket a Zsinati Közgyűlés által választott lelkész-kiértékelő bizottság megvizsgál és jóváhagy. “A pastor shall be elected from among ministers examined and qualified by the ministerial qualifying committee elected by the General Assembly of the Synod (47-th Paragraph of the Constitution and By-Laws of the Hungarian Reformed Church in America)".

Ugyancsak, az Amerikai Egyesült Államok törvénye szerint lelkészi szolgálatot az a jelentkező végezhet, aki vízumra jogosult, zöld kártyával vagy állampolgársággal rendelkezik.

Kérik, hogy a pályázó lelkipásztorok az első (bemutatkozó) beszélgetés előtt a következő, érdeklődési szándékot jelző dokumentumokat küldjék el a Lelkészkereső Bizottság számára:

  1. részletes fényképes önéletrajz
  2. lelkészi oklevél másolata

A teljes, végleges pályázathoz a következő dokumentumokat kérik csatolni:

  1. részletes fényképes önéletrajz
  2. lelkészi oklevél másolata
  3. felszentelési igazolvány másolata
  4. szolgálati elképzelés / vízió
  5. missziós terv bemutatása
  6. lelki élet szervezése
  7. minimum 2 egyházi ajánlólevél

Az istentiszteleteket magyarul tartja a gyülekezet, de havonta egy alkalommal kétnyelvű istentiszteletre kerül sor, ezért folyékony angol nyelvtudás (írásban és szóban) szükséges .

A lelkészi kompenzációs csomag: versenyképes (havi alapfizetés, parókia, egészségbiztosítás, stb.)

A lelkipásztor szolgálati területe Redwood City, CA városa és a San Francisco Bay Area. Az érdeklődési szándékot jelző, valamint a pályázati dokumentumokat a Lelkészkereső Bizottságnak kell elküldeni a pulpit@reformatustemplom.com e-mail-címre.

A gyülekezet az Amerikai Magyar Református Egyház, Nyugati Egyházmegye tagja. A lelkipásztori állás betöltésére kiírt pályázattal kapcsolatos intézkedéseket az Esperesi Hivatal felügyeli (az alaptörvény 48-50. paragrafusa alapján).

Jelentkezés határideje: 2020. augusztus 20.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8393
Összesen 2009. június 2. óta : 40178692