Közösség a védett völgyben

Závodi Zsuzsanna, 2020-07-20 15:59:56

A Veszprém Kálvin János parki gyülekezet kiránduló csoportja július 18-án, szombaton az óbudavári Szent Márton Pihenőparkba látogatott egy gyülekezeti nap keretében. Az összegyűlt 65 gyermek és felnőtt a borongós napkezdet ellenére széles mosollyal az arcán, a mesélés örömével állta körbe a tisztást, hogy belefeledkezzen a találkozás örömébe.

A nap ismerkedő játékokkal, énekléssel és áhítattal indult; majd mindenki körbesétálta a harsány zöld völgyet és megnézte azt az barlangot, ahol az asszonyok régen mostak, illetve a bambusz ligetet is. A tavaszi gyülekezeti missziói naptárban erre az időszakra még egy debreceni kirándulás volt bejegyezve, de a világjárvány messze sodorta a terveket.

A nagyszámú érdeklődés, a generációk találkozása azt erősítette meg a testvéri körben, hogy aki hisz, nem hagyja sodródni magát az idők lebénító jeleitől. Az elmúlt években sok jó élménnyel, gazdagító tapasztalattal térünk haza a többgenerációs táborokból, kirándulásokról. A bezártság, a távolságtartás olyan szeretetéhséget hozott a felszínre, hogy hamar betelt a lista, amin a jelentkezőket regisztráltuk. A kert mindig visszavezeti Isten népét ahhoz a képhez ahogy Ádám és Éva élt a paradicsomban. A kert nemcsak az elvágyódást fejezi ki, hanem a termőre fordulás boldog állapotot is. Egy zöld kert, egy szép liget alkalmat ad arra, hogy észre vegyük, Isten ajtót nyit a lelkünkön, hogy befogadjuk egymást.

Amíg a bográcsos ebéd főtt az üstben a fiatalok megszervezték a focibajnokságot, de mindenki személyes feladatot is kapott. Az előre elkészített vallomás-lapon mindenkinek aláírásával együtt vállalta, hogy a sok kérdés közül kiválaszt egyet-kettőt és az arra adott válaszát megossza a többiekkel. A lélek szomjúságát példázta az egyik kérdés-felelet is: számodra melyik a világ legszebb temploma? S a válasz így hangzott: a természet.

Ebéd után csodálatos napfényen került sor az erdei sétára. A vigasztalás színére én magam mindig úgy gondoltam, hogy az zöld. Noé ilyen örömmel vehette tudomásul, hogy szárazföld van körülötte, amikor a galamb visszatért egy olajággal a csőrében. A közösség szeretetéről szólt ez a nap. S ahogy a veszprémi gyülekezet hosszú-hosszú várakozás után átélhette ezt, azt példázta, hogy egymás szeretete egyre jobban felkészít bennünket arra, hogy Istent is egyre jobban megismerjük és szeressük.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. October 22., Thursday,
Előd napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 13980
Összesen 2009. június 2. óta : 22075681

Ige Mellett

(7) „Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van…” (2Korinthus 4)

Lomtalanításkor tűnik fel, hogy a különböző, ajándékba kapott cserépedényekkel, kerámiákkal nem tudok mit kezdeni: kidobni sajnálom a szépen megmunkál... tovább

Dokumentumtár

Bikádi László igehirdetése, Sóly 2009.10.18. (Róm 9,6-18)

Formátum:.doc
Méret: 97.0 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A REND nyitó istentisztelete

Formátum:.mp3,
Méret: 37.4 MB

2010. június 25. Pápa. Lentulai Attila esperes igehirdetése

Hanganyag letöltése