Ötszáz rászoruló gyermek tanévkezdésének segítése a cél

, 2020-08-06 12:05:41

Radírozzuk ki a különbségeket! – elnevezéssel adománygyűjtést indított a Magyar Református Szeretetszolgálat. A cél 2,5 millió forint összegyűjtése, mely 500 diák számára jelenthet segítséget az iskolakezdésben.

Ugyan távolinak tűnik még a szünidő vége, de a Magyar Református Szeretetszolgálat már az iskolakezdésre készül. Az alapítvány idén is meghirdette „Radírozzuk ki a különbségeket!” elnevezésű iskolakezdést támogató kampányát. A Szeretetszolgálat azoknak a családoknak és gyerekeknek szeretne segítséget nyújtani, akik számára az iskolakezdés jelentős többletterhet jelent. A cél 2,5 millió forint összegyűjtése, melyből 500 rászoruló gyermek számára tudják megvásárolni a tanuláshoz szükséges eszközöket. Adományozni a legegyszerűbben az adomany.jobbadni.hu oldalon vagy a Szeretetszolgálat számlaszámán CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: tanszer) lehet, de a 1358-as adományvonal felhívásával is hozzá lehet járulni az akcióhoz. Egyetlen hívás vagy SMS 500 forint segítséget jelent.

Természetesen idén is lehetőséget biztosít az alapítvány tárgyi adományok felajánlására. Az MRSZ elsősorban táskát, füzetet, ollót, ragasztót, könyv-és füzetborítót, festéket, temperát, tolltartót, színes ceruzát, tollat, ceruzát, radírt, körzőt, vonalzót gyűjt. Az alapítvány arra kér mindenkit, hogy gondoljanak a felső tagozatos diákokra és gimnazistákra is. Az új, vagy esetleg használt, de jó állapotú tanszereket a Szeretetszolgálat központi irodáiban lehet leadni augusztus végéig. Ezek pontos helyszínéről és nyitvatartásáról a www.jobbadni.hu oldalon tájékozódhatnak az adományozók.

„A koronavírus esetleges második hulláma miatt nagyon sok a bizonytalanság az őszi tanrend körül. Éppen ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy ha teheti, akkor elsősorban anyagilag járuljon hozzá gyűjtőakciónkhoz.” – hívta fel a figyelmet Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. „Amennyiben ismét digitális tanrendben tanulnak majd a diákok, úgy alapítványunk pénzadományokból tud a legkönnyebben és leggyorsabban reagálni a megváltozott igényekre” – emelte ki a vezető.

A Szeretetszolgálat 100 diákot számítógép adománnyal is támogat az akció keretében, és várjuk a további tablet, laptop vagy asztali számítógép felajánlásokat az adomany@jobbadni.hu e-mail címen vagy a +36 30 517 6658-as telefonszámon.

A „Radírozzuk ki a különbségeket!” adománygyűjtő kampány július 15. és augusztus 31. között zajlik, míg az iskolakezdést segítő adományok kiosztását már augusztus végével megkezdi majd a Szeretetszolgálat.

Minimum rendszerkövetelmény a számítógépek kapcsán:



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 19556
Összesen 2009. június 2. óta : 40296177