"Isten semmi jótól nem akar megfosztani"

Adminisztrátor, 2009-09-20 07:53:10

Zsidókhoz írt levél 11,17-29  „…inkább választotta az Isten népével együtt a sanyargatást, mint a bűn ideig-óráig való gyönyörűségét.” (25)

Amikor ezeket a sorokat írom, az augusztusi négy napos hosszú hétvégén „pihen” az ország. A Balaton part bedugult. Nagy „bulik” készülődnek mindenfelé. Hajnalig rikoltoznak emberek ezrei. Ki tudja, mik történnek ilyenkor az éjszakában?

A világ sok „gyönyörűséget” kínál. Ezekre a „gyönyörűségekre” az jellemző, hogy jól feldobják az embert, és elfelejtik elkapni. Hatásuk ideig-óráig tart, és utána az ember az aszfaltra zuhan. A bűn nem azért bűn, mert gyönyörűséges, hanem azért, mert hamisan gyönyörűséges; mert annak tűnik, de nem az. Isten semmi jótól nem akar megfosztani. A bűnre azért mutat rá féltő szeretettel, mert nem akarja, hogy tőle elszakadva halálosan összezúzzuk magunkat, és vakok legyünk a valós értékekre. Isten soha el nem múló gyönyörűségben akar részesíteni bennünket. Ehhez azonban választanunk kell: Krisztus, vagy a világ. Ez a döntés mindig szenvedés és sanyarúság; de életmentés, mert e világ minden szépsége és gazdagsága is csak Krisztusban bontakozik ki.

 

Steinbach József napi igéhez fűzött magyarázatai minden nap olvashatók az alábbi blogon:

Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. June 03., Wednesday,
Klotild napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 16706
Összesen 2009. június 2. óta : 19979513

Ige Mellett
REPOSZT

Egy tüntetés margójára

A lengyel közszolgálati rádió amerikai tudósítója, Marek Walkuski hétfőre virradóan azt kérdezte a Kosciuszko-emlékműnél összegyűlt emberektől, miért lett az emlékmű a rongálások célja. A videofelvételen ...
... Tovább

Dokumentumtár

drk2009_01

Formátum:.pdf
Méret: 630.1 KB

Dunántúli Református Közlöny I. évf. 1. szám 2009. július

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Gyülekezeteink és a Dunántúli Református Egyházkerület szolgálata

Formátum:.mp3,
Méret: 61.8 MB

Steinbach József előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése