Nyitott kézzel szeretni

Adminisztrátor, 2009-09-21 00:00:37

"Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!" (Zsolt 136,1.) A Dunaalmási Református Szeretetházban 2009. szeptember 17-én tartották a 6. "Nyitott kézzel szeretni" rendezvényt és a hálaadó ünnepet. Erre az alkalomra közel 200 vendég érkezett a testvérintézményekből, a szeretetházat támogató gyülekezetekből, szülők, gondnokok, visszajáró önkéntesek, és egyházunk vezetői is megtisztelték jelenlétükkel az együttlétet.

Köszöntő után délelőtt a színpadon a testvérintézmények változatos műsorokkal " ajándékozták meg" egymást, de volt barátságfal és kreatív sátor is működött folyamatosan. Ebéd után a Tatai Református Gimnázium Palánta Bábcsoportja bábjátéka következett, majd a Héthatár  zenekar ifjúsági zenéje segítette a ráhangolódást a hálaadó istentiszteletre. Az igeszolgálatot főtiszteletű Steinbach József püspökúr végezte, majd a szeretetház lakóinak zenés-verses bizonyságtétele következett. Ezután Czibere Károly a Szeretetszolgálati Iroda vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.
Utána a szeretetház bejárása következett, megtekintve a felújított egységet, ahol 22 lakó költözhetett korszerű körülmények közé, az új liftet, a lépcsőházi új ablakokat, a ház külső festését, valamint a rendezvény színhelyén az új  teraszt és a színpadot.
Természetesen a változatos program folytatódott: volt rétes készítési bemutató-kóstolóval, lufi hajtogatás, gokartozás a pályán, meglepetés fagyi.
A rendezvényt a Naszályi Nosztalgia Irodalmi Klub zenés-táncos műsora zárta, olyan sokan perdültek táncra a lakók közül, hogy kicsi lett a színpad és a terasz is táncparketté alakult rövid idő alatt.
Zárásként köszönőszavak hangzottak el a támogató testvérek, és a munkatársak felé, akik közül sokan szabadidejüket feláldozva vállalták a vendégfogadás szolgálatát.
Abban a reményben búcsúztunk el, hogy 2010-ben, a 100 éves Dunaalmási Szeretetház jubileumi ünnepségén újra találkozunk.

(Marton Józsefné intézetvezető)

Az alkalomról készült képeket az alábbi galériában nézhetik meg!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. July 11., Saturday,
Nóra , Lili napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3827
Összesen 2009. június 2. óta : 20537459

Ige Mellett

(26) „…aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok…” (Máté 20,17–28)

ZEBEDEUS FIAINAK KÉRÉSE – I. – 1. Ezen a földön, még a mennyei világra nézve is csak úgy tudunk gondolkodni, hogy ki az első. Én és az enyéim legyenek... tovább

REPOSZT

Keresztet mindenhová

Fekete Jézust festettek ''Az utolsó vacsora'' képre
A hétvégétől ez az oltárkép fogadja majd a híveket a St. Albans katedrálisban. Így támogatja az anglikán egyház ...
... Tovább

Dokumentumtár

FGY121017

Formátum:.doc
Méret: 53.5 KB

Faust Gyula igehirdetése

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

presbkonf_vers

Formátum:.mp3,
Méret: 1.2 MB

Tahin Zsolt

Hanganyag letöltése