A Zsinat Elnökségi Tanácsának járványhelyzetre vonatkozó ajánlása

, 2020-11-07 09:16:55

Kedves Testvérek, Kedves Szolgatársak az Úr Jézus Krisztusban!

Imádságos szívvel gondolunk mindenkire, különösen is beteg Testvéreinkre és Szolgatársainkra, gyógyító Urunk kegyelmében bízva.

A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa ma ismét kiadott egy, a járványhelyzetre vonatkozó ajánlást, amelyet ezúton továbbítunk.

Köszönve Testvéreink, Szolgatársaink, minden Gyülekezetünk, Intézményünk, Munkatársunk hűségét, vigyük egymást az Úr elé, és az alábbi Ige bíztatásába kapaszkodva maradjunk meg a hitben és a reménységben:

„Oltalmazó pajzsodat adtad át nekem, jobbod támogat engem, sokszor lehajoltál hozzám. ” (Zsoltárok 18,36)

Áldáskívánással,
a Dunántúli Református Egyházkerület vezetősége nevében,
Steinbach József püspök


A Zsinat Elnökségi Tanácsának ajánlása

Szeretett Testvérek!

A koronavírus járvány második hulláma országos kiterjedésű lett. A súlyos veszélyhelyzetben a Kormány számos kötelező intézkedést vezetett be egészségünk megóvása érdekében. Korábbi közleményeinket megerősítve, kérjük mindezek maradéktalan betartását és betartatását. Ezekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa a mai napon további ajánlást teszi közzé:

Kérjük, hogy azokban a templomokban és gyülekezeti termekben, ahol nem biztosítható a rendelkezésekben előírt távolságtartás, vasárnap akár több istentiszteletet is tartsanak, hogy ne legyen zsúfoltság. Az istentiszteletek között legalább félórás szellőztetési szünetet kell tartani, és kérjük, hogy lehetőség szerint fertőtlenítsék a padokat. A templomban is kötelező a maszkviselés és továbbra is kérjük, hogy az istentisztelet után ne fogjanak kezet.

Kérjük, hogy ahol a lelkipásztor megbetegedett vagy karanténba került, ne tartsanak személyesen istentiszteletet, hanem lehetőség szerint az online térben tartsák meg az alkalmakat. Kérjük, hogyha a településen a magas számú megbetegedés miatt közvetlen fertőzésveszély áll fenn, szintén mellőzzék a személyes közösséget és tartsanak online istentiszteletet! Zsinatunk Elnökségi Tanácsa erre már a koronavírus első hulláma alatt, 2020 márciusában is tett ajánlást, hogy a pandémia miatt kényszerűségből otthonmaradók a saját gyülekezetük internetes közösségében lehessenek részesei az istentiszteletnek. Kérjük, ha áttérnek az online istentiszteletre, ennek tényéről tájékoztassák a lehető legtöbb felületen (telefon, honlap, facebook-oldal, hirdetőtábla) a gyülekezetet, illetve írásban az illetékes egyházmegye esperesét.

Online közvetítés esetén kérjük, tegyék közzé a közvetítés linkjét is, illetve juttassák el egyházunk kommunikációs szolgálatához (e-mail cím: kommunikacio@reformatus.hu), hogy azt központi honlapunkon is megoszthassuk.

Hordozzuk imádságban a betegeket gyógyulásukért, az ápolókat, mentősöket, orvosokat, a teszteket ellenőrző laboratóriumok munkatársait erejük megújulásáért, a döntéshozókat bölcs és felelős intézkedésekért, a nehéz helyzetbe került családokat türelemért, a gyászolókat vigasztalásért. Imádkozzunk, hogy a kegyelem Istene távoztassa el tőlünk e rosszat, és hozza el számunkra a szabadulást. „Mindennek rendelt ideje van.” (Prédikátor könyve 3,1)

Budapest, 2020. november 7.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. August 04., Wednesday,
Domonkos , Dominika napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 10504
Összesen 2009. június 2. óta : 26287673

Ige Mellett

(52) „…mert a szívük kemény volt.” (Márk 6,45–56)

Nincs az a csoda, amelyre tekintve magasztalná az ember az Urat, amíg kemény a szíve. A kemény szívű ember hitetlen marad, nem látja meg Jézusban azt ... tovább