"Reményteljes jövőt adok nektek.” (Jer. 29,11)

Márton Gergely, 2021-06-30 13:53:04

„Mi is az esperesi szolgálat? A látható adminisztráció mellett feladata az esperesnek, hogy összefogjon, segítsen, támogasson, hogy mellé álljon, bátorítson.” Így foglalta össze ifj. Márkus Mihály esperesi székfoglalójában hivatalának fő jellemzőit. "Látni kell felfelé a közegyházban, és látni a legkisebb gyülekezetekig is." 2021. június 27-én ünnepi közgyűlés keretében iktatták be hivatalába a Pápai Református Egyházmegye új esperesét.

Steinbach József püspök igei szolgálatában rámutatott, hogy elfáradhatunk, kerülhetünk megoldhatatlannak tűnő helyzetekbe, de Jézusra tekintve, az Ő segítségét kérve bízhatunk a csodában, soha nem fog magunkra hagyni. Az esperes beiktatása után sor került a megválasztott egyházmegyei gondnok, Tóth József fogadalomtételére, valamint a frissen kinevezett tisztségviselők és bírák is letették esküjüket. Megköszönték az előző vezetés áldott munkáját.
A leköszönő testület nevében Tóth András előző esperes, a kerület nevében Dr. Nemes Pál egyházkerületi főgondnok kérte Isten Áldását az új vezetőségre. Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója a kollégium intézményeinek nevében köszöntötte ifj. Márkus Mihályt, kiemelve az egyház oktató-nevelő feladatának fontosságát. A pápai egyházmegye lelkészi karának üdvözlését Apostol Pál tolmácsolta. Móricz Attila az új gondnokot, míg ifj. Márkus Mihályt az esperes társak nevében Imre Bálint, a helyi gyülekezet képviseletében Gyimóthy Lajos gondnok köszöntötte. A társegyházak képviselői is jelen voltak, áldást kért Mail József apát-plébános, Polgárdi Sándor evangélikus esperes a megválasztott vezetőkre. Barcza Attila, országgyűlési képviselő, valamint Kövér László, az Országgyűlés Elnöke levélben üdvözölte a közgyűlést, és kívánt sok erőt a nemes a nehéz, de magasztos szolgálatra.

Videónkban az esemény összefoglalóját nézhetik meg. Az új esperes terveiről a közeljövőben a megvanirva.hu oldalunkon számolunk be.
Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. October 18., Monday,
Lukács napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 11375
Összesen 2009. június 2. óta : 27475776

Ige Mellett

(17) „…mindenkor az Úrral leszünk.” (1Thesszalonika 4,13–18)

Ez a lényeg: Mindenkor az Úrral leszünk! Ez az evangélium. Már megtapasztaljuk ezt a csodát, hiszen az Úrral lehetünk, mert Ő velünk van; életben, hal... tovább