Ülésezett a REND szervezőbizottsága

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2022-01-26 09:11:01

A REND, vagyis a Református Egyházi Napok Dunántúl idei programjaink a szervezése folyamatos. A szervezőbizottság kéthetente ül össze, hogy a 2022. július 1-3. között Pápán megtartásra kerülő fesztivál jellegű találkozó menetrendjét összeállítsák.

A szervezők (balról jobbra) Márkus Mihály esperes, Dr. Nemes Pál egyházkerületi főgondnok, Farkas Gergely elnökségi tanácsos, Máté László egyházkerületi lelkészi főjegyző, Steinbach József püspök 

Január 25-én találkozott a soron következő kétheti egyeztetésre a REND szervezőbizottsága. A megbeszélésen a program végső simításai, a technikai előkészítés fokozatos lépéseit tárgyalták. A gyülekezetek részletes tájékoztatása is hamarosan megkezdődik a körleveleken, az egyházkerületi honlapon és a Dunántúli Református Lap aktuális számában. Az első körlevelet február első felében tervezik kiküldeni a szervezők.

A REND témája, mottója: „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek” (Fil. 4.4)! A választás azért esett erre az igére, hogy a találkozón közösen gondolkozhassunk arról, mit üzen Isten igéje az örömről, hogyan találhatjuk meg Istennél a „teljes örömöt” (Jn 15:11). A találkozó hozzásegíthet minden résztvevőt ahhoz, hogy ne csak halljon az örömről, hanem megélhesse a dunántúli reformátusok nagy közösségében, hogy milyen csodálatos ide tartozni, hogy örömünk a találkozásban, egymás hitéből épülve valóban teljes legyen.
A tervezett előadások, fórumok, beszélgetések jeles személyiségekkel is a fenti kérdést járják körül. Gondolva a családokra külön lesznek gyermekprogramok. A zene sem marad ki, koncertekkel is készülnek a szervezők.

A dunántúli reformátusok seregszemléje egyfajta demonstrálása is református hitünknek. Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, készüljünk és legyünk ott minél többen! Jegyezzük fel a naptárba: 2022. július 1-3, Pápa. Örüljetek az Úrban mindenkor!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 01., Friday,
Albin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5615
Összesen 2009. június 2. óta : 39579269