Új digitális festőprogram a pápai Refiben

Kisantal Tibor, 2022-02-20 07:44:12

Közel 560 ezer Ft értékben kaptuk ajándékba oktatási licenc keretében a REBELLE 5 digitális festőprogramokat a szlovák Escape Motions cégtől.

Digitális grafikai oktatásunkat annak idején nyílt forrású programokkal kezdtük. Azóta nem csak a szoftver- de a hardverparkunk is bővült. Évek óta használjuk az Adobe programjait (Photoshop, InDesign, Illustrator). Emellett nyílt forrású programokkal is tanítunk (Inkscape, Krita, Blender). Gépeink pedig múlt ősz óta grafikus munkaállomások -- dedikált videokártyával, erős processzorral.

 

A grafikus képzésben minden diáknak jut Wacom-tábla (digitalizáló tábla + toll), de van egy pár táblamonitorunk is. A versenyképes tudáshoz folyamatos fejlődés kell, ezért a grafikusok alapképzése mellett szakítunk időt 3D-modellezésre, némi animációra, filmszerkesztésre és digitális festésre is.

 

Az új szoftverrel az illusztráció területén lépünk egyet előre, hiszen valós idejű terülésével akvarelltechnikákat használhatunk. A REBELLE ezen tulajdonsága világelsővé teszi a digitális festőprogramok piacán.

 

Bővebb infó: https://kisantal.hu/digitalis-festoprogram-iskolaknak/
A technikát te is kipróbálhatod böngészőben: https://www.escapemotions.com/products/rebelle/try/


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 10138
Összesen 2009. június 2. óta : 39874702