„RendezŐ” – segítség nyári táborozáshoz

Kutasiné Molnár Boglárka, 2022-05-11 07:28:42

Hamarosan kicsengetnek a 2021/22-es tanévről, és megindulnak gyülekezeteinkben a táborok, ahol örömmel és evangéliummal telhet meg a gyereksereg szíve. Sok szervezési feladat és nagy előkészület előzi meg a gyülekezeti táborokat. A tábor igei tartalmához nyújt segítséget évről-évre a Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány (röviden KOEN) egy komplex táborvezetői anyaggal. Jó szívvel ajánlom figyelmébe minden csoportvezetőnek az ideit, melynek címe: RendezŐ!

Dunántúli gyülekezetek részére 2022. május 28-án, szombaton tart bemutatónapot Pápán, a református gyülekezet Immánuel Közösségi Házában, 10-14 óra között a KOEN dunántúli csapata. Szeretettel várnak minden érdeklődő lelkipásztort, hitoktatót és gyülekezeti munkatársat! A belépés ingyenes, fényképezés szigorúan ajánlott! ☺

A „RendezŐ” című Vakációs Bibliahét tematikáját a Felvidéki KOEN Munkacsoport készítette el. Külső megjelenése a mozivilágot idézi, de a rendező nem Hollywoodból érkezik. Arra a felismerésre segítjük eljutni a gyerekeket, hogy az életünk rendezője Isten. Jákób ősatya életén keresztül olyan krízishelyzetekkel találkozhatunk, ami ma is előfordulhat, pl. önzés, türelmetlenség, énközpontúság, kivételezés. Kusza világ veszi körül a gyermekeket, amiben egyre nehezebb biztos viszonyítási pontot találniuk. Ezért nagy szükség van Istenre, aki rendbe teszi az életüket. A tábori program napról-napra megerősít abban, hogy Isten segít felismernünk, hogy mi is benne vagyunk az Ő tervében, továbbá Ő megtanít türelmesnek lenni, érezteti, hogy a legnehezebb időszakban is velünk van, kitartóvá tesz bennünket, és felkészít a bocsánatkérésre.

A 2022-es RendezŐ tábor öt történetének két korcsoportra alkalmazott feldolgozása a következő:

1. nap Rendben vagy! – Ikrek születnek;
2. nap Kövesd az időrendet! – Ézsau eladja elsőszülöttségi jogát, Jákób ellopja az áldást;
3. nap Újra rendben leszel! – Jákób menekülése;
4. nap Isten rendbe teszi a szívedet! – Jákób megházasodik;
5. nap Rendelkezz velem! – Jákób hazatér.

A bibliai történetek tanításának változatos módját kínálja a könyv, pl. verses történettanítás kukucska-táblával, tárgybábozás, jelenetek. A csomag különlegesen értékes darabja a bibliai papírszínház, ami huszonöt színes lappal illusztrálja Jákób teljes történetét. Ezt később hittanórákon is használhatjuk szemléltető segédeszközként. (Papírszínházhoz fakeretet a Csimota Könyvkiadó árul.)

A program figyelembe veszi, hogy a teljes személyiség nevelésére szükség van, így az érzelmi intelligencia fejlesztési lehetőségét szem előtt tartja. Továbbá rugalmasan kiegészíthető helyi igények szerint és helyi sajátosságokhoz igazodva.

A vezetők kézikönyvének utolsó oldalán található belépési KÓD segítségével az alapítvány honlapján elérhető sok-sok elektronikus háttéranyag, pl. mozijegy, munkafüzet, sablonok, szövegkönyv, vetíthető énekszövegek, zenei kíséretek, kifestők...

 

A bevezető kerettörténet egy filmforgatásról szól, ahol a bölcs bagoly rendezőként irányítja az állatokat. Szereplőválogatástól kezdve romantikus szálon át bevezetést kapunk az adott nap bibliai történetéhez. A kerettörténet színdarabként való megvalósításához érdemes az ifjúsági csoportot bekapcsolni a szolgálatba. Ahol nincs erre lehetőség, ott kesztyűbábozással helyettesíthetjük, így fele annyi segítőre lesz csak szükség. Részletesen ki van dolgozva minden áhítat, aranymondás-tanítás, kézműves feladat, énekanyag, játék. Sőt, még táborzáró alkalom, kincskereső játék és naponkénti kvíz is készült.

Aki szívesen használná a „RendezŐ” című Vakációs Bibliahét programot, keresse bizalommal Andrásiné Tóth Franciska lelkipásztort, a KOEN Alapítvány dunántúli régióvezetőjét az alábbi elérhetőségen: labodirefegyh@gmail.com.

Áldott előkészületet és vidám Vakációs Bibliahetet kívánok!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 27., Saturday,
Zita , Mariann napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2086
Összesen 2009. június 2. óta : 40298586