Jöjjünk, örüljünk együtt az Úrban minél többen

Márton Gergely, 2022-06-22 07:12:34

Steinbach József püspök és Márkus Mihály esperes a Pápa Városi Televízión keresztül invitálta a dunántúli reformátusok nevében Pápa város lakosságát a Református Egyházi Napok Dunántúl programjaira.

A püspök elmondta, hogy az egyházkerület centrumában, Pápa belvárosában megrendezésre kerülő fesztivál nyitott minden felekezet, korosztály, érdeklődő számára, és szeretettel várják a város lakóit is. A rendezvényen 101 program lesz, nemcsak hagyományos egyházi alkalmakon lehet részt venni majd, hanem kiállításmegnyitók, könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, komolyzenei és könnyűzenei koncertek is várják a látogatókat. Felhívta a város lakóinak figyelmét az ingyenes, sokakat vonzó élő koncertekre: Bagossy Brothers Company, Alma zenekar, Kaláka, Neumann Trió és Borbély Misi koncertje, 30Y, Aranyakkord. A programok több helyről is elérhetőek, programfüzet, plakátok, de az internetes felületekről is lehet tájékozódni: http://www.rend.hu/program/ ,https://www.facebook.com/refdunantul/, http://refdunantul.hu/  
Szólt Steinbach József az idei REND fő témájáról is: „Örüljetek az Úrban mindenkor!” (Filippi levél 4:4) „Ez aktuális kérdés napjainkban. Hogyan örülünk ma, minek örülünk, minek lehet örülni az életben, amikor a világ sok problémával küzd. Erre keresünk a REND alatt bibliai, teológiai feleletet, de számos más területről is érkeznek szakemberek, akik a saját megközelítésükből is körüljárják a témát Pápa város szívében. Kérjük, éljenek minél többen a lehetőséggel, jöjjenek, keressük együtt ebben a nehéz világban az öröm útját.”

Márkus Mihály esperes arról szólt, hogy az előzetes felmérések szerint 3000-3500 református érkezik a városba július első hétvégéjén, ami örömteli. A sokaság jórészt a belvárosban fog mozogni, ezért egyeztetve a hatóságokkal arról született határozat, hogy szombaton és vasárnap lezárásokat kell eszközölni. Ezért kéri a megértést azoktól, akiknek ez esetleg problémát fog okozni. Az okozott kellemetlenségért talán kárpótolnak mindenkit a nagyszabású, neves előadók ingyenes koncertjei.
A lezárások a református templom körüli utakat, tereket érintik, valamint a Jókai utca egy részét, a Március 15-e teret, a Deák Ferenc utcát.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1803
Összesen 2009. június 2. óta : 40172097