Elhunyt Nagy Tibor

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2022-08-04 08:34:52

Dr. Nagy Tibor Budapest-Budahegyvidék, Kecskemét, Veszprém és Nagydobos egyházközségek egykori lelkipásztora, nyugalmazott dunamelléki egyházkerületi főjegyző, bács-kiskunsági esperes, a Bibliolvasó Kalauz korábbi szerkesztője 2022. július 16-án, életének 93. évében haza tért Megváltójához.

Nagy Tibor egy évig volt exmisszus Aba­új­szántón, majd négy évig nyíregyházi  segédlelkészként, közben pár hónapig nagyecsedi helyettes lelkészként is szolgált. 1956 tavaszán kötött házasságot Tóth Gabriella segédlelkésszel. Nagydoboson hét, Veszprémben tizenhét, majd Kecskeméten újabb hét évig szolgált választott lelkipásztorként. Skóciá­ban volt ösztöndíjas.

Ötvenhárom évig volt rendszeres szerzője és szerkesztője a református Bibliaolvasó Kalauznak. A heti magyarázat és imádság után ő vezette be a hálaáldozati cél megjelölését és az ajánlott éneket. Szerkesztői elve volt, hogy az Ószövetséget két-három év alatt, míg az Újszövetséget kétévente olvassák végig a református hívek.

A lelkipásztori szolgálatot Budapest-Budahegyvidéken fejezte be, tizenegy év után. Hittel vallotta, hogy minden szolgálatért, feladatért egyedül Istené a dicsőség, és hogy az együtt olvasott Ige a beszélgetéseket és a közös imádságokat is formálja – a bibliaolvasás legjobb reklámja azonban a megélt hit.

Erről egy, a Reformátusok Lapjában megjelent korábbi interjúban beszélt, ahol említést tett lelkipásztor felesége iránti hálájáról is, akivel csaknem öt évtizeden keresztül minden szolgálatot együtt végeztek, maguk mögött tudva a diakonissza testvérek és több gyülekezet bibliakörének, imaközösségének testvéri támogatását is.

Dr. Nagy Tibor életéért és szolgálataiért a budapest-fasori református templomban (Bp., VII. ker., Városligeti fasor 5.) 2022. augusztus 25-én, csütörtökön du. 14 órakor tartandó istentiszteleten adnak hálát. Mivel a kolumbáriumban virágok elhelyezésére nincs lehetőség, a gyászoló család kéri, hogy az együttérzés virágaira szánt összeget a perselyben helyezzék el, melyet a Schweitzer Albert Református Szeretetotthonnak ajánlanak fel. Értesítési címek: dr. Nagy Péter (peternag06@gmail.com), Szücsné Nagy Zsuzsa (zsszucs@gmail.com).


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5334
Összesen 2009. június 2. óta : 40191570