Esperesi munkamegbeszélés

Márton Gergely, 2022-09-12 07:22:27

Az országos esperes-főgondnoki értekezlet után egy nappal a kerület elnöksége munkamegbeszélést tartott a dunántúli egyházmegyék espereseivel. Téma volt a megnövekedett energiaárak kompenzálása, a közelgő népszámlálás és a kárpátaljai református lelkészek támogatása.

A Balatonalmádiban megtartott munkamegbeszélés kezdetén az egyházmegyék örömeit, kihívásait tekintették át. A dunántúli reformátusság élete – egy-két nehézség kivéltével – nagyrészt kiegyensúlyozott, több helyen örömteli gyarapodásról is beszámoltak az esperesek.
A rezsiárak emelkedése nehéz helyzetbe állítja gyülekezeteinket. A csütörtöki országos elnökségi ülésen az országos esperes-főgondnoki értekezlettel közösen határozat született egy krízisalap létrehozásáról, amely gyülekezeteinknek, szociális és oktatási intézményeinknek nyújthat segítséget. A támogatás mértékét az adott kerületi és megyei egyházkormányzati szint egyetértésével fogják meghatározni. A munkamegbeszélésen megállapodtak ezért arról, hogy kerületünkben folyamatos lesz az egyeztetés a gyülekezetek, az egyházmegyék és a kerület között, hogy minél gördülékenyebb legyen a segítségnyújtás.
Támogatólag nyilatkoztak arról az országos kezdeményezésről is, ami a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai lelkészek jövedelemkiegészítésének támogatásra hívja fel az anyaországi lelkipásztorokat.
A megbeszélésen szó esett még az októberi közgyűlés előkészítési munkáiról, valamint a közelgő népszámlálásról. Ezügyben elhangzott, fontos, hogy minél többen jelöljék be református felekezeti hovatartozásukat a népszámlálási kérdőíven, ezért feladat lesz helyi szinteken is minél többeket megszólítani. 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6754
Összesen 2009. június 2. óta : 39871317