Gondold újra, alkoss másképp! - interaktív könyvbemutató és kiállítás

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2022-09-23 11:04:31

Rajzolás és festés másképp, kétdimenziós és háromdimenziós alkotások, filmes feladatok – kreatív ötletek. Szabó-Nyulász Melinda Gondold újra, alkoss másképp! című könyvének bemutatóját tartják Pannonia Reformata múzeum Alkotóműhelyében október 7-én. 

A szerző animációs rendező, illusztrátor és művészeti oktató, aki 15 éve tart iskolákban és táborokban művészeti kurzusokat, többek között múzeumunkban is. A számos mintafoglalkozást tartalmazó kreatív ötlettárában 5 kategóriában találnak feladatleírásokat: az egyszerűen kivitelezhetőektől, a rajzolásra és festésre épülő kétdimenziós, majd a háromdimenziós és a filmes feladatokon át az igazán összetett, komplex előkészítést és megvalósítást igénylő tanulási alkalmakig. A foglalkozások célja az alkotás örömének átélése, alapelv, hogy nincs jó vagy kevésbé sikerült eredmény. Emellett a feladatok megvalósítása közben olyan többlettudásra is szert tesznek a gyerekek, és olyan gondolkodásmódot sajátítanak el, ami segíti őket más tantárgyak tanulásában is.

Szabó-Nyulász Melinda szerzővel és Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumpedagógussal Farkas Judit, a Református Tananyagfejlesztő Csoport vezetője beszélget.

Az interaktív könyvbemutatót a szerző tanítványainak munkáiból összeállított kiállítás és filmbemutató gazdagítja.

A tervezett program időpontja: 2022. október 7., péntek 17 óra


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 14198
Összesen 2009. június 2. óta : 40184500