Gyülekezeti ünnepnap Naszályon

Adminisztrátor, 2009-09-23 06:58:29

Szeptember 6-án immár hagyományosan „Gyülekezeti Ünnepnap” keretében ünnepelte fennállásának évfordulóját a naszályi gyülekezet, amely Tata és Komárom között helyezkedik el.

Szabó Előd lelkipásztor egyháztörténeti visszaemlékezésében utalt rá, hogy bizonyítottan 1650-ben már szolgált Naszályon Oroszi Tamás lelkész.


Az Ünnepi Istentiszteleten imádságában Köntös László egyházkerületi lelkészi főjegyző adott iránytűt a gyülekezeti tagok kezébe és lelkébe, hogy el ne tévelyedjenek, a krisztusi úton járjanak, majd Steinbach József püspök úr hirdette Isten igéjét a Példabeszédek könyve 8, 34-35 versei alapján. Kiemelte, hogy a boldogság lépcsőfokait megjárva törekedni kell elérni a csúcsot, de csak Isten akarata szerint, becsületes úton.
Az Istentisztelet keretében Szabó Előd lelkipásztor köszöntötte a jubiláns konfirmandusokat, és emléklapot adott át részükre. Ez követően a fiatal felnőtt gyülekezeti tagok tettek fogadalmat.
A gyülekezet új palásttal ajándékozta meg lelkipásztorát ez alkalomból.
Az istentisztelet után az újonnan épült gyülekezeti házban szeretetvendégségre került sor.

Délután –a tatai gyülekezeti kiskörhöz tartozó egyházközségek -„Kisköri fórum” keretében tehették fel kérdéseiket a résztvevők a Bellai Zoltán főtanácsos úrral is kiegészült Egyházkerületi Felső vezetésnek. Erre a különleges alkalomra megtelt a gyülekezet új Gyülekezeti terme. Tartalmas beszélgetésnek lehettünk részesei, a szerteágazó kérdések megválaszolásra kerültek. Érzésem szerint mindenki gazdagodott lelkiekben.

Ez a nap egy „lépcsőfok” lehetett minden résztvevőnek a boldogság felé vezető úton.


Nagy Lehel
Főgondnok, Naszály

Az eseményen készült képeket az alábbi galériában tekintheti meg:


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 11., Monday,
Márton napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9429
Összesen 2009. június 2. óta : 17699945

Ige Mellett

(17) „…az oroszlánok vermébe dobták.” (Dániel 6,2–18)

– Dániel „nagy hivatalra” jutott, amikor Dárius király főkormányzója lett. Dánielben „rendkívüli” Lélek (4), azaz Isten Lelke munkált, amit a király é... tovább

REPOSZT

A normalitásról

Több londoni színház is eltörli a közönség megszólításánál használt „hölgyeim és uraim" kifejezést, nehogy megsértse a magukat nem kizárólag két nem alapján meghatározó nézőket. Törlik ...
... Tovább

Dokumentumtár

drk_2012_2

Formátum:.pdf
Méret: 615.1 KB

Dunántúli Református Közlöny 2012/2

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A gyülekezetekben élő egyház

Formátum:.mp3,
Méret: 56.5 MB

Bellai Zoltán előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése