Taroltak a pápai REFIS diákok a dunántúli középiskolások seregszemléjén

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2024-04-30 08:43:27

2024.április 25-27. között tartották Keszthelyen a Helikoni Ünnepségeket. A nagy hagyományokkal rendelkező kulturális seregszemlén a dunántúli középiskolások mintegy 20 kategóriában mérhették össze tudásukat. A Pápai Református Gimnázium diákjai több kategóriában is jeleskedtek, a Parlando Leánykar pedig elhozta a kategóriája fődíját is.

A Helikoni Ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, kétévente megrendezésre kerülő keszthelyi, kulturális seregszemléje. A rendezvény legfőbb célja, hogy szervezett versengés formájában lehetőséget biztosítson a középiskolás korosztály számára a különböző művészeti ágakban elért felkészültségük bemutatására. A Helikon alapkoncepciója, hogy kizárólag az iskolák által kiválasztásra kerülő, az adott művészeti ágban legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó tanulók érkezzenek a keszthelyi megmérettetésre.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma diákjai több kategóriában is indultak, és kiváló eredményeket értek el. Vizuális művészetek kategóriában Tanai Borbála EZÜST fokozatot kapott, a 11.évfolyam táncosai néptáncegyüttes kategóriában BRONZ minősítést szereztek, a 12. évfolyam táncosai népdal kategóriában ARANY minősítés mellett kategóriájukat meg is nyerték.

A Pápai Református Gimnázium 2022-ben alapított Parlando Leánykara is részt vett a Helikonon, ahol számos nagy múltú középiskolai énekkarral mérhették össze tudásukat. Repertoárjuk 20.századi és kortárs zeneszerzők műveiből tevődött össze (Kodály Zoltán, Pászti Miklós, Eriks Esenvalds, Jan Krutul, Katarzyna Danel).

Az arany fokozatú minősítés megszerzése mellett a női kar kategória fődíját is nekik ítélte a neves szakemberekből álló zsűri.

A Parlando Leánykar műsor itt tekinthető meg:




Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 18., Saturday,
Erik , Alexandra napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9859
Összesen 2009. június 2. óta : 40593548