Keszthelyi Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetség

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2024-06-03 19:46:40

„Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.”
Galata 6,2

Keszthelyi Református Egyházközség
Lelkipásztor: Nt. Zichy Emőke

Elnök: Farkas Szilvia
Elnökhelyettes: Dr Cencz Kornélia
Titkár: Petikné Mészáros Hajnalka
Pénztáros: Dr Lóth Tiborné

Keszthelyen a Lorántffy Zsuzsanna Református Nőegylet 1928-ban alakult, amikor a gyülekezetnek még temploma sem volt. Az akkori nőtestvérek áldozatos munkája is segítette az Isten házának felépülését. A helyi és az Országos nőszövetségi munkát a háború utáni évtizedek megnehezítették, majd meg is szüntették.

Gyülekezetünk korábbi Nőegylete 1993. március 21-én Keszthely Lorántffy Zsuzsanna nőszövetség néven alakult újjá. Célunk a kezdetektől a gyülekezetépítés, a különböző helyszíneken és fórumokon a fizikai együtt munkálkodástól a missziós és diakóniai munkáig terjed ki. Templomunkban rendszeresen takarítjuk a közösségi tereket, ápoljuk a kertet. Istentiszteleteken az Úr asztalát gyönyörű virágdekorációval díszítjük.

Kiemelt célunk az ifjúság hitbéli nevelésének segítése – a kereszteléstől való reájuk-figyeléssel -, továbbá idősek és betegek látogatása. Fontos cél még az aktív korúak bekapcsolása, hívogatása nőszövetségi együttléteinkre, ahol lehetőség van egymás jobb megismerésére az „Egymás terhét hordozzátok…” igei gondolat fényében.

 

Rendszeres nőszövetségi alkalmainkat minden hónap 3. vasárnapján, du. 15-17 óra között a templom gyülekezeti helyiségében tartjuk, általában 15 fő vesz részt ezeken. Akár más felekezetűeket és természetesen férfi testvéreket is szeretettel várjuk. Anyagi forrásaink rendszeres egyéni adományokból állnak, ebből gazdálkodunk a különböző eseményeink megrendezésében.

2024. április 5-én tartott alapítványi jótékonysági esten nőszövetségi tagjaink aktívan kivették részüket a szervezében, lebonyolításban. A templomunk felújítása során orgonánk sajnos meghibásodott, javítására a jótékonysági est bevétele ad alapot. A hangszer rendbetétele két ütemben valósul meg, amihez továbbra is gyűjtjük a felajánlásokat. Imádságban hordozzuk orgonánk felújításának folyamatát.

Minden évben megrendezésre kerül gyülekezetünkben a gyermekek számára egy hittanos-sporttábor, az idei vezérige a Mustármag példázata lett. A napközis tábor lebonyolításában anyagi és személyes segítséget nyújtunk. Részt veszünk a gyerekek napi étkeztetésében, felügyeletében a tábor alatt. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink lelki és testi egészsége is fejlődhessen ezen alkalmakon is.

 

Jelenleg 30 taggal tevékenykedünk: 50 év alatti 1 fő, 51 és 75 év közötti 21 fő, 75 év feletti 8 fő, 9 pártoló tag. Nőszövetségi alkalmainkat Igei szolgálattal kezdjük. Ez évben a teherhordozás a központi vezérfonalunk: „Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.” Galata 6,2 .
Énekszóval, imádsággal ráhangolódunk Isten üzenetére. Megemlékezünk hitünk hőseiről, megbeszéljük missziós és diakóniai feladatainkat és beszámolunk az elvégzettekről (pl. hány gyermeket, fiatal szülőt szólítottunk meg sikeresen, kit látogattunk meg idős testvéreink közül, ki szorulna lelki vagy anyagi segítségre stb..). Megbeszéljük továbbá a hazai és nemzetközi egyházi eseményeken, konferenciákon való részvételi, szervezési (pl. Ökumenikus Világimanap) feladatainkat, élményeinket. Rendszeresen felkészül és beszámol egy- egy asszonytestvér egyházi érintettségű útjáról, könyv élményéről mindezt gyakran képes vetítéssel színesítve.

Megbeszéljük a feladatokat a gyülekezeti élet segítése terén: templomunk és környezete szépítése, gyermek-szeretetvendégségek tartalmas programjának megvalósítása, konfirmandus fiatalok református sírok gondozásába való bevezetése, egyházi és gyülekezeti ünnepeink sikeres megvalósítása, vidám alkalmainkon – kirándulások, jótékonysági alkalmak, estek – való részvétel. Majd szeretetvendégségi közösségben beszélgetünk, miközben saját készítésű sütemények mellett egy pohár illatos teát fogyasztunk el.

Imáinkba foglaljuk beteg testvéreinket, gyülekezeti terveinket, sikereinket: 7 évig folyt a templom és a parókia felújítása, ez idő alatt végig segítettük az itt dolgozók ellátást. Imádságban hordoztuk gyülekezeti tagjainkat, akik szorgalmas, önfeláldozó munkájukkal segítették a munkálatokat.

Hálásak vagyunk Horváth Csabáné Ildikó testvérünknek, aki példaértékű munkájával 15 évig vezette nőszövetségünket, imádságos szívvel hordozza további munkánkat, segíti az utódokat. Mindnyájunk lelki édesanyja, alázatos szíve példaként szolgál közösségünknek. Csütörtökönként lakásán házi csoportos alkalmakon megosztja velünk bölcsességét, tapasztalatát, együtt imádkozunk és énekelünk a Mennyei Édesatyához.

 

Nőszövetségünk legutóbbi 5 évenként esedékes Tisztújító Közgyűlésére 2023. november 19-én került sor. Mivel ez a dátum nőszövetségünk újjáalakulásának 30. évfordulójával is egybeesett, megemlékeztünk a három évtized nőszövetségi elnökeinkről és tagjainkról, akiket emléklappal és egy szál tulipánnal köszöntöttünk .

1993.-1997.   Kuti Gézáné Molnár Lidia †

 

1997.-2008. dr. Vári Andorné Kertész Ibolya

 

2008.-2023. Horváth Csabáné Bereczki Ildikó

 

2023.-          Farkas Szilvia

Hálásak vagyunk Nt. Zichy Emőke lelkipásztor asszonynak, a presbitériumnak, hogy a nőszövetség munkáját támogatják, tapasztalatukkal, tudásukkal segítik közösségünket a Krisztusi úton. Célunk, hogy a megváltozott világban a változó gyülekezetei igényekhez tudjunk alkalmazkodni, megújulni, támogatjuk a fiatalabb generáció  aktívabb részvételét gyülekezeti, nőszövetségi életünkben.
Istennek adunk mindezért hálát, egyedül Ővé a dicsőség. Soli Deo Gloria!

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. June 23., Sunday,
Zoltán napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4175
Összesen 2009. június 2. óta : 41175810