Esperes-Főgondnoki értekezlet

Márton Gergely, 2024-06-28 13:19:14

Az egyházkerület elnöksége és az egyházmegyék vezetői június 25-én tartották meg a félév utolsó értekezletét. A felújított balatonfüredi Siloám Református Missziói Otthonban megtartott tanácskozáson a kerületet és az egyházmegyéket érintő fontos és időszerű kérdéseket vitatták meg.

A közös éneklés és rövid áhítat után Steinbach József Isten iránti hálával szólt arról, hogy az elkészült otthonban tarthatják az értekezletet.
Számos nehézség leküzdése után lezárult a balatonfüredi Siloám Református Missziói Otthon felújítása. Szabó Gábor presbiteri főjegyző, az otthont működtető Siloám Ház Kft. ügyvezetője ismertette az elvégzett munkákat és szólt a jövőbeni tervekről. 14 összkomfortos szobában 45 főt tudnak elszállásolni a népszerű üdülőváros frekventált helyén. A télen és nyáron is üzemelő, konferenciák lebonyolítására is alkalmas, minden igényt kielégítő, korszerűsített épület július közepétől várja a vendégeket.

Napirend előtt a tagok a hétvégén lezajlott tizedik REND programjáról is beszéltek. Egyöntetű vélemény volt, hogy színvonalas, gazdag programkínálatot adott a fesztivál, amelynek mind a három napja sokakat megmozgató, nagy érdeklődés mellett zajlott. A REND demonstrálta azt a krisztusi egységet, amire olyan nagy szüksége van most az egyházunknak.
A három napra a gyülekezetek részéről 3100 regisztráció érkezett be, de folyamatosan jöttek regisztráció nélkül is. Márkus Mihály esperes ötezer fő körülire saccolta a résztvevők számát. Mindhárom istentiszteletre sokan jöttek, a szombati, fő istentiszteleten ezer fölött volt a résztvevő hívek száma.
Köszönet hangzott el a szervezők és a lebonyolítók felé. Steinbach József kiemelte Farkas Gergely elnökségi tanácsos és Márkus Mihály esperes odaadó, mindent elhordozó, a fesztiválért tett erő feletti szolgálatát, amit megáld az Úr. A kerület vezetése, az esperes-főgondoki karral egyetemben köszönetet mondott dr. Szabó Előd vezetésével a tatai gyülekezet lelkipásztorainak, intézményeinek, munkatársainak, segítőinek is, kiemelve a tatai gyülekezet befogadó szeretetét.

Az értekezleten az előttünk álló negyedév fontos feladatait tárgyalták meg az egyházi vezetők. A kerület folyó ügyei mellett átbeszélték az egyházmegyék örömeit, kihívásait, feladatait, személyi kérdéseket.

Az értekezlet végeztével megtekintették a felújított otthont.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. June 30., Sunday,
Pál napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8690
Összesen 2009. június 2. óta : 41289587