Pápai Református Nőszövetség

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2024-08-27 13:08:03

Nőszövetség neve: Pápai Nőszövetség, A gyülekezet neve: Pápai Református Egyházközség, Lelkipásztor(ok): Szakács Gergely Attila, ifj. Márkus Mihály, Pásztor-Dudinszki Éva, Miklósi Hosszú Koppány 

Nőszövetség elnöke: dr. Németh Tamásné Schédl Tímea, Nőszövetsége elnökhelyettese: Szakács Veronika, Titkára: Bükkiné Sikos Gyöngyi, Pénztárosa: Holb Lászlóné

A nőszövetségi csoport alapításának éve: 2003

Tagjainak száma: 26 fő

ebből 50 év alatti: 4 fő

          50-75 éves: 11 fő

                    75 + : 11 fő

A Pápai Református Nőszövetség 2003 novemberében, ifj. Márkus Mihály Pápára kerülését követően alakult újjá.

Közösségünk a gyülekezet életében meghatározó szerepet tölt be. Szolgálatunkkal segítjük lelkészeink és a presbitérium munkáját. "Mert mi Isten munkatársai vagyunk." (I. Kor. 3,9)

Egy szokásos nőszövetségi alkalom nálunk mindig áhítattal kezdődik. Ezt nőszövetségünk vezetője tartja. Tematikus igehirdetések hangoznak el évről évre (Miatyánk, Boldogmondások, Lélek gyümölcse, Tízparancsolat…). Idén a Tízparancsolat egy-egy pontját jártuk körül. Az áhítat után még beszélünk az elhangzottakról, fel lehet tenni kérdéseket, hozzáfűzni a személyes megéléseinket.

Ezek után beszéljük meg azt, hogy a következő hónapban milyen alkalmak várnak ránk, hova hívnak minket. Ha szükség van a Nőszövetség munkájára, akkor a feladatokat felosztjuk, megbeszéljük a teendőket. 

 

Imatémáink: betegek gyógyulásáért, háborúk megszűnéséért, a gyülekezet tagjainak lelki épüléséért, hitbeli növekedéséért…

Idén egy tagunk unokájáért volt folyamatos imánk, mert nagyon súlyos betegség alakult ki nála, rohammentővel kellett Pestre szállítani, hogy megmentsék, s végül szükség volt csontvelő átültetésre is. A kisfiú már több mint fél év elteltével jobban van, itthon lábadozik steril környezetben.

Fontosnak tartjuk a diakóniai szolgálatot, kiemelten a hajléktalanokkal, idősekkel való törődést.

Célunk minél több fiatalt az Ige köré gyűjteni, hogy Krisztus megszólíthassa őket, újjá szülje a női szíveket és évek múlva ők lehessenek a folytatás.

Hitvallásunk Zsindelyné Tüdős Klára után: "Nem nagy szavakra, hatásos szónoklatokra van szüksége ennek a világnak, hanem apró, csendes, hűséges életekre, amelyeknek a türelme hiteles." 

A Pápai Nőszövetség, lelkészeink szerint, egy önálló, önjáró közösség, a gyülekezet alappillére. Hadrafogható hátország, ami a gyülekezet életében nélkülözhetetlen.

 

Állandó tevékenységeink: 

Ø Imaszolgálat.

Ø Diakóniai, missziói szolgálat.

Ø Gyülekezeti szeretetvendégségek előkészítése.

Ø Templomtakarítás.

Ø Vásárokba apró ajándékok készítése.

Legtöbbször a vendéglátás feladatában veszünk részt. Minden hónap végén van gyülekezetünkben szeretetvendégség, amelynek mindig van egy gazdája. Az utóbbi években úgy alakult, hogy mi nyáron vállaljuk a szolgálatot. Ez süteménysütésből, vendéglátásból, felszolgálásból, beszélgetésből áll.

Egyéb alkalmakon, amikor segítünk, szintén a vendéglátás, a kapcsolattartás, beszélgetés a fő feladatunk. Igyekszünk több, idősebb testvérünkkel is tartani a kapcsolatot, elmenni hozzájuk, felhívni őket, karácsonykor pedig kivisszük nekik a gyülekezet által adományozott kis csomagot. Ahol sokszor a jó szó többet ér, mint az, ami a kézzel fogható ajándék.

 

Karácsonykor minden évben készítünk apró ajándékokat a vásárunkba, amelynek célját a gyülekezet határozza meg. 

Igyekszünk minden évben eljutni egy kirándulásra, ahol lehetőség szerint a vasárnapi istentiszteleten is részt veszünk. Idén, ez Révkomáromban volt. Gyülekezetünknek testvérgyülekezete is, ami még különlegesebbé teszi a kapcsolatunkat. Együtt voltunk az istentiszteleten, utána egy közös ebéden, majd egy nagyon alapos és élvezetes kiránduláson. Előtte és utána is élvezhettük a révkomáromiak vendégszeretetét a terített asztaloknál, ahol jó hangulatú beszélgetéseket folytattunk. Szeretjük ezeket az alkalmakat, mert kimozdulhatunk, megismerhetünk más gyülekezeteket, vagy éppen elmélyíthetjük a korábbi kapcsolatokat.

 

A korábbi években Keszthelyen, Zircen, Szombathelyen, Tatán, Révkomáromban kirándultunk.

Az idei évben meghívást kaptunk a kupi asszonytestvérektől. Nekik még nincsen működő nőszövetségük, de nagyon jó lehetőség volt a délután arra, hogy megismerjük egymást. Viszonzásképpen ők is eljöttek hozzánk. Bízunk benne, hogy ez egy hosszú távú, szép kapcsolat lesz. 

Minden évben igyekszünk részt venni országos, kerületi rendezvényeken is. Ilyenek:

Ø Zsindelyné Tüdős Klára díjátadó - Budapest

Ø Dunántúli Kerületi Vezetőképző találkozó, 2024. április 13. Pápa.

Ø Országos és kerületi közgyűlések.

Ø Ökumenikus világimanap előkészítője - Budapest

 

S hogy szerintünk miért jó a nőszövetséghez tartozni? Mert: 

Ø Jó tartozni egy olyan csoporthoz, ahol közös a hit, ami összetartja a tagokat. Lelkileg feltöltenek az alkalmak, hitünket erősíti az asszonytestvéri közösség.

Ø A feladatokat megosztva, női gondjainkat, nehézségeinket megbeszélve rádöbbenünk arra, hogy nem vagyunk egyedül örömeinkkel, gondjainkkal. Összekovácsolja a résztvevőket.

Ø Szeretetet adunk, szeretetet kapunk.

 Nagy hálával gondolunk egykori vezetőnkre, Varga Ferencné Rékára. Réka alázattal és szeretettel végezte munkáját még betegsége idején is. Tartása volt. Segítőkész, figyelmes, nagy teherbírású asszony volt. Azt gondoljuk, hogy rá mindig is szeretettel fogunk visszagondolni.

Hálásak vagyunk az idősebb asszonytestvérek kitartó, imádságos, hitben járó életéért, szolgálatáért.

S hála van szívünkben minden nőszövetségi tagért, aki odaszánja idejét, erejét a nőszövetség közösségének erősítéséért.

 

 

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. October 26., Saturday,
Dömötör napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5787
Összesen 2009. június 2. óta : 43204333