Esperes-Főgondnoki értekezlet

Márton Gergely, 2024-09-06 08:46:37

Az egyházkerület előtt álló legfontosabb feladatokról tárgyalt az egyházkerület elnöksége és az egyházmegyék vezetői. A szeptember 3-án megtartott Esperes-Főgondnoki értekezlet kiemelt témája volt a szeptember 28-i ünnepi közgyűlés programsora.

A balatonfüredi Siloám Református Missziói Otthonban megtartott tanácskozás Steinbach József püspök vezetésével rövid áhítattal kezdődött.
Az ülés legfontosabb témája a szeptember 28-án, a Balatonfüredi Református Egyházközség templomában megtartásra kerülő ünnepi, majd az azt követő rendes közgyűlés részleteinek kidolgozása volt.
A tervek szerint a délelőtti ünnepi alkalmon kerül sor az új lelkészek felszentelésére, itt kerülnek átadásra a Pro Pannonia valamint a Dobos Károly-díjak. Szintén ezen az alkalmon adnak hálát a Balatonfüredi Gyülekezet teljesen megújított orgonájáért és a Siloám Református Missziói Otthon felújításáért. A délutáni rendes ülésen hangzik majd el az éves püspöki beszámoló, valamint az egyházmegyei és előadó jelentések közül is lesz szóbeli előterjesztés.
Az Esperes-Főgondnoki értekezleten döntöttek a részletekről, a lebonyolítás munkamenetéről, valamint napirendi javaslatokat készítettek elő a gyűlésre.

Az egyházi vezetők tanácskozásán téma volt a közelgő Dunántúli Felső Tagozatos Hittanos találkozó. Az előkészületekről Márkus Mihály esperes számolt be. Elhangzott, erősíteni kell az iskolák és iskolások jelenlétét ezen a fontos alkalmon.

A tanácskozás végén az esperesek megosztották egyházmegyéik örömeit, kihívásait.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. September 08., Sunday,
Mária , Adrienn napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1873
Összesen 2009. június 2. óta : 42300541