60 év után van diakónusa a reformátusoknak

Adminisztrátor, 2009-09-25 17:32:13

Hat étvized után újból diakónust szenteltek a református egyházban. Az ünnepi istentiszteletet Debrecenben, a Nagytemplomban Bölcskei Gusztáv, püspök tartotta. A Tiszántúli Református Egyházkerület éves közgyűlésének záró programja volt a diakónus és lelkészszentelés.

Kupai – Szabó Tímeát, Sípos Péter Istvánt, Síposné Csomós Lídiát, Szűcs M. Klárát, Németh Áront, Szvoren Attilát és Varga Olgát lelkésszé szentelték. Horváthné Váradi Ildikó, gyermekvédelmi szakértőt, a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat intézményvezetőjét pedig diakónussá szentelték. Kálvin János születésének 500. évfordulóján, emlékezve a reformátor tanítására, amely szerint a református egyháznak négy állandó tisztségviselője van, a lelkész, a tanító, a presbiter és a diakónus. A másik különlegessége az ünnepségnek az volt, hogy Szűcs M. Klára börtönlelkész esküt tett. A lelkész Németországban szerezte diplomáját, hazánkban egyedülálló módon.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 12., Tuesday,
Jónás , Renátó napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3038
Összesen 2009. június 2. óta : 17704000

Település kereső

Látnivalók

Galéria

Calix-tus Vendégház („Fogadó a Kehelyhez”, „Kelyhes Ház”),Balatonkiliti

Szálláshelyünk Siófok déli városrészében (Kilitin), a Balatonkiliti Református Egyházközség egykori lelkészlakásából lett kialakítva. A parókiaépület a vízparttól alig 5 kilométernyire található, infrastrukturálisan optimalizált környezetben (közlekedés és hírközlés tekintetében). Vendégházunk 20 fő elszállásolására alkalmas két-, négy-, hat-, valamint nyolcágyas helyiségekben. Komfortos körülmények (akadálymentesítés folyamatban) között a közös kikapcsolódás lehetőségét és élményét kínáljuk azok számára is, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak a siófoki nyaralást.

 

Galéria megtekintése