Hálaadó istentisztelet Dorogon

Adminisztrátor, 2009-09-26 06:15:21

A Dorogvidéki Református Egyházközség szeptember 20.-án, vasárnap  ünnepi istentiszteleten adott hálát ingatlanainak felújításáért. Az ünnepi hálaadó istentiszteleten Főtiszteletű Steinbach József  Püspök Úr hirdette az Ígét, s szolgált Nagytiszteletű Máté László,a Tatai Református Egyházmegye Esperese.

Megtörtént a templom külső felújítása és a parókia tetőszerkezetének cseréje, mintegy 14,5 millió Ft értékben, melyet Dorog Város Önkormányzata finanszírozott. Sor került még kisebb javításokra a parókián és a templomban , mintegy 500.000 Ft értékben, melyet a gyülekezet adományai fedeztek és megújult a gyülekezeti terem /fűtés, padló, bútorzat/, 1,4 millió Ft értékben az Egyházkerületi Építési Alap többéves támogatása adta lehetőséggel.

A hálaadó istentiszteleten Bánffy Miklós, a gyülekezet főgondnoka számolt be a munkálatokról , Dr. Tittmann János, Dorog Város polgármestere köszöntötte a gyülekezetet, hangsúlyozva, hogy milyen fontos a város számára az értékmegőrzés, így a város gyülekezeteinek ilyen módon való támogatása. Opicz József zeneakadémiai hallgató orgonajátékával tette még ünnepélyesebbé az alkalmat.

Pungur Béla helyi lelkipásztor hálával köszönte meg Főtiszteletű Püspök Úr felemelő szolgálatát, hogy sok teendője mellett felvállalta ennek a kis gyülekezetnek az ünnepét, s köszönte meg a városnak, a város vezetésének ebben a világban igazán nem megszokott támogatását, hangsúlyozva, hogy mindezekért SOLI DEO GLORIA!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. June 03., Wednesday,
Klotild napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 16614
Összesen 2009. június 2. óta : 19979421

Ige Mellett

(6) „…boldog, aki nem botránkozik meg énbennem.” (Máté 11,1–6)

KERESZTELŐ JÁNOS KÉRDÉSE ÉS JÉZUS VÁLASZA. – 1. Megbotránkozni Jézusban azt jelenti: elbizonytalanodni, csalódni Őbenne, ezért szembeszállni Ővele, m... tovább

REPOSZT

Egy tüntetés margójára

A lengyel közszolgálati rádió amerikai tudósítója, Marek Walkuski hétfőre virradóan azt kérdezte a Kosciuszko-emlékműnél összegyűlt emberektől, miért lett az emlékmű a rongálások célja. A videofelvételen ...
... Tovább

Dokumentumtár

Felment a mennybe

Formátum:.docx
Méret: 62.2 KB

"Felment a mennybe" - Faust Gyula tanulmánya

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

eloadas_tzsk

Formátum:.mp3,
Méret: 28.9 MB

Ki gyógyítja a gyógyítót? - Topolánszky-Zsindely Katalin előadása

Hanganyag letöltése