Hálaadó istentisztelet Dorogon

Adminisztrátor, 2009-09-26 06:15:21

A Dorogvidéki Református Egyházközség szeptember 20.-án, vasárnap  ünnepi istentiszteleten adott hálát ingatlanainak felújításáért. Az ünnepi hálaadó istentiszteleten Főtiszteletű Steinbach József  Püspök Úr hirdette az Ígét, s szolgált Nagytiszteletű Máté László,a Tatai Református Egyházmegye Esperese.

Megtörtént a templom külső felújítása és a parókia tetőszerkezetének cseréje, mintegy 14,5 millió Ft értékben, melyet Dorog Város Önkormányzata finanszírozott. Sor került még kisebb javításokra a parókián és a templomban , mintegy 500.000 Ft értékben, melyet a gyülekezet adományai fedeztek és megújult a gyülekezeti terem /fűtés, padló, bútorzat/, 1,4 millió Ft értékben az Egyházkerületi Építési Alap többéves támogatása adta lehetőséggel.

A hálaadó istentiszteleten Bánffy Miklós, a gyülekezet főgondnoka számolt be a munkálatokról , Dr. Tittmann János, Dorog Város polgármestere köszöntötte a gyülekezetet, hangsúlyozva, hogy milyen fontos a város számára az értékmegőrzés, így a város gyülekezeteinek ilyen módon való támogatása. Opicz József zeneakadémiai hallgató orgonajátékával tette még ünnepélyesebbé az alkalmat.

Pungur Béla helyi lelkipásztor hálával köszönte meg Főtiszteletű Püspök Úr felemelő szolgálatát, hogy sok teendője mellett felvállalta ennek a kis gyülekezetnek az ünnepét, s köszönte meg a városnak, a város vezetésének ebben a világban igazán nem megszokott támogatását, hangsúlyozva, hogy mindezekért SOLI DEO GLORIA!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 13., Wednesday,
Szilvia napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7910
Összesen 2009. június 2. óta : 17718659

Ige Mellett

(13) „Jött valaki az ég felhőin…” (Dániel 7,1–14)

– Dániel látomásában rémséges vadállatok tűnnek fel, egyik felfalja a másikat. Igazi vadállatok ezek a korabeli, egymást követő birodalmak: a babiloni... tovább

REPOSZT

Véres olaj

 24 éve végezték ki Ken-Sawo Wiva nigériai írót, valamint kilenc ogoni törzsbeli társát, akik a Shell olajkitermelése ellen tiltakoztak, mert az elszennyezte földjüket a Niger-deltában ...
... Tovább

Dokumentumtár

Ha Isten elhív (1)

Formátum:.docx
Méret: 14.6 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

presbkonf_eloadasdrmm

Formátum:.mp3,
Méret: 22.7 MB

Dr. Márkus Mihály

Hanganyag letöltése