“Az Istentől kapott élet, boldog élet” - Nyugdíjas lelkészek hete Balatonfüreden.

Adminisztrátor, 2010-09-14 06:00:00

“Boldogok” címmel volt az elmúlt héten a Dunántúlon szolgált és jelenleg is szolgáló nyugdíjas lelkipásztorok konferenciája. A hétfőtől csütörtökig tartó együttlét nyitó alkalmán Bátky Miklós esperes szolgált az 1. zsoltár alapján, kiemelve, hogy az Istentől kapott boldog élet, boldog, aki tud “nemet” mondani az istentelenségre, és határozott “igent” a Krisztus követésére.

Az áhítatot követő fórumbeszélgetésen Steinbach József püspök Pál és Timóteus kapcsolatáról szólva kiemelte az idős és fiatal barátságát. Ennek jegyében számít az egyházkerület a nyugdíjas lelkipásztorok szolgálatára is. A közeljövőben a dunántúli prédikációs kötetek sorában az Egyházkerület szeretne egy olyan könyvet kiadni, melyben a nyugdíjas, a mostani aktív nemzedék előtt szolgálók igehirdetési olvashatók.  A püspök említést tett a nyár eseményeiről, a közelgő konferenciákról, (orvos és műemléki konferencia) és az elindult városi-, kistelepülési-, szórványmisszióról.



Bellai Zoltán főtanácsos a kerületi Intézmények helyzetéről, az aktuális beruházásokról és az egyházkerület anyagi helyzetéről számolt be a fórumbeszélgetésen.

A beszélgetésen szóba került a Siloám Otthon, valamint a többi konferenciatelep helyzete, melyeket a Kerület szeretne jól használni.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. September 27., Friday,
Adalbert napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 651
Összesen 2009. június 2. óta : 42653077