Új könyvek a Kálvin Kiadó kínálatában

Adminisztrátor, 2010-09-18 06:00:00

Czövek Tamás (szerk.):
Írd meg, amiket láttál. Hét lakótelepi gyülekezet
ISBN 978 963 558 160 3; 192 oldal; kartonált; 1200 Ft

Magyarországon több mint 2 millió ember él lakótelepi lakásokban. Az egykor technológiai újításként létrehozott városrészek ma egyre több problémával küszködnek. Sokáig kívül estek az egyházak működési területén, nélkülözve templomot és gyülekezetet.

Az elmúlt 20 évben számos missziói szemléletű lelkész fordult a lakótelepek felé és kezdett evangelizálni és közösséget építeni a toronyházak között. A könyvben megismerhetjük hét lakótelepi református gyülekezet születésének és növekedésének a történetét. Budapest-Gazdagrét, Budapest-Káposztásmegyer, Budapest-Rákoskeresztúr, Budapest-Őrmező, Pécs-Kertváros, Miskolc Avas-Dél és Szigetszentmiklós-Újtelep lelkészei és gyülekezeti tagjai vallanak arról, hogyan formálódott missziói szemléletük, munkatársi közösségük, és milyen sikerek és kudarcok között alakultak gyülekezeteik.

„Hét lakótelepi gyülekezetünk és annak vezetői minden hiányosságuk ellenére is Krisztus iránti hűségükről adnak számot, amikor az evangéliumot bevett és szokatlan módszerekkel képviselik és hirdetik lakókörnyezetükben. Reméljük, a gyülekezetekről szóló tanúság buzdítólag fog hatni más gyülekezetekre is. A Szentháromság Isten segítse gyülekezeteinket és vezetőiket a további hűséges, kitartó és leleményes tanúskodásban, egyházát pedig a helyes stratégia kidolgozásában és a helyes döntések meghozatalában” (részlet a műből).
Czövek Tamás református lelkész, főiskolai oktató. Törökbálinton él feleségével és négy gyermekükkel. A gazdagréti gyülekezetben kisegítő beosztott lelkipásztor.

Ide kattintva részleteket olcashat a könyvből.

 

Tóth-Máthé Miklós
Miként a csillagok
Négy történelmi regény
ISBN 978 963 558 159 7; 576 oldal; keménytáblás; 3500 Ft

A kötetben négy történelmi regény olvasható a magyar református egyház múltjából. Egy Méliusz Juhász Péterről (Isten trombitája), egy Károlyi Gáspárról („Megszámlálta futásodat…”), egy Szenci Molnár Albertről (Élet zsoltárhangra) és egy Ráday Pálról (A szabadság nótáriusa).
Példaemberek messze fénylő tetteinek veretes krónikái; régmúlt és jelenkor hitpróbáló magyar sorsküzdelmeinek freskói és színdús életképei: megannyi vetülete a kiváló prózaíró, Tóth-Máthé Miklós szerteágazó, változatosan gazdag életművének, amelyben az elbeszélésformák – regényektől a tárcanovellákig –, a historikus drámák vagy a humoros karcolatok mára már negyedszáz kötetbe foglalt sokasága jelenít meg erkölcsöt és igazságlátást, s világítja be – szenvedéllyel és kedéllyel – az emberlét: az idő és a reménység örök távlatait. (Bertha Zoltán)

Kapcsolódó link:http://kalvinkiado.blogspot.com/



Share/Bookmark

Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. September 27., Friday,
Adalbert napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 629
Összesen 2009. június 2. óta : 42653054