“Miénk itt a tér” - Kálvin tér-avatás Kilitin

Adminisztrátor, 2009-10-06 02:15:57

Október 3-án szombaton Balatonkilitiben találkozott a déli-part reformátussága, abból az alkalomból, hogy a templom mellett található teret Kálvin Jánosról nevezték el. A tér-avatásra, emléktábla leleplezésre érkeztek a helyiek és a környékbeli gyülekezetek tagjai.

A szép őszi napsütésben érkezőket a templomkertben az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola rézfúvósainak játéka fogadta. Az istentiszteleten köszöntötte a résztvevőket Bozsoki-Sólyom János a kiliti gyülekezet lelkipásztora. Köszöntőjében különösen is hangsúlyozta a kálvinizmusnak a magyar nemzettudatot formáló hatását. Steinbach József püspök igehirdetésében a helyes  emlékezés fontosságáról beszélt, melyben az emlékező Krisztusban látja a múltat, jelent és jövendőt. Köntös László főjegyző visszatekintésében a Kálvint mindmáig érő támadásokat, vádakat sorolta fel, bizonyítva azoknak hamisságát.

Az istentiszteletet követően Dr. Balázs Árpád, Siófok város polgármestere köszöntötte a gyülekezetet és leplezte le az ez alkalomból a templom falán elhelyezett emléktáblát. Bozsoki-Sólyom János zárógondolatai után az összejövetel a szomszédos iskolaépületben folytatódott a helyi gyülekezet által előkészített szeretetvendégséggel. Az alkalomról részletes összefoglalót a Dunántúli Református Lap következő számában olvashatnak. Addig is tekintsék meg az alanti galériában az eseményről készült képeket, Bozsoki-Sólyom János köszöntőjét pedig elolvashatják a Digitális Kollégium dokumnetumtárában.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 12., Tuesday,
Jónás , Renátó napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3193
Összesen 2009. június 2. óta : 17704155

Ige Mellett

(21) „…meg tudott-e menteni az oroszlánoktól?” (Dániel 6,19–29)

– Biztos halál várt Dánielre az oroszlánok vermében. Dániel ügye esélytelen, helyzete teljesen reménytelen. Ennek szimbolikus kifejezéseként az oroszl... tovább

REPOSZT

Minimalizmus?

Letisztult formák, hófehér falak, hatalmas terek és rendezettség a lakásokban, jól kombinálható, egyszerű, modern és kifinomult szettek a gardróbszekrényben. A minimalista stílusjegyek divatossá váltak, de ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL130128

Formátum:.doc
Méret: 35.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2013.01.28.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

laudaciodrse

Formátum:.mp3,
Méret: 8.1 MB

Dr. Sárközy Eszter laudációja. Laudál: Dr. Fekete László

Hanganyag letöltése