Lelkészértekezlet Kaposváron

Adminisztrátor, 2009-10-07 08:29:11

A Somogyi Református Egyházmegye lelkészei találkoztak egymással október 5-én hétfőn a Kaposvári Református Egyházközség gyülekezeti házában.

A nyitóáhítatot Kovács Enikő kaposvári segédlelkész tartotta, aki az Ef. 4, 11-16 alapján a kegyelmi ajándékok sokféleségét, a csapatmunka szükségességét emelte ki a Krisztus-test építésében. Az áhítatot követően Horváthné Váradi Ildikó, református diakónus, országos szakmai koordinátor, intézményvezető, gyermekvédelmi szakember tartott előadást (powerpoint prezentációt) a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat-Nevelőszülői Hálózat munkájáról. Hangsúlyozta, hogy a Szolgálat nem tud, és nem is akar a gyülekezetekhez való kötődés nélkül létezni, hiszen azt szeretnék, ha a gyermekek a református gyülekezetben élő, hívő családokhoz kerülnének. Ennek értelmében jelölte meg szolgálatuk célját: misszió és gyülekezetépítés. A következő napirendi pontban Hajdú Zoltán Levente szóládi lelkipásztor vetette fel egy missziói koncepció alapjait, melynek kidolgozásához kérte a lelkésztársak segítségét. Ugyancsak a misszió kapcsán számolt be Bellai Zoltán kaposvári lelkipásztor, püspöki főtanácsadó az Egyházkerület által a misszió érdekében megtett gyakorlati lépésekről. Említést tett a már megvalósult elgondolásokról, de őszintén beszélt a nehézségekről, akadályokról is.


A lelkészértekezlet zárása előtt Nagy Csaba esperes tájékoztatta az Egyházmegye lelkipásztorait az aktualitásokról.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. June 04., Thursday,
Bulcsú napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 20971
Összesen 2009. június 2. óta : 20009102

Ige Mellett

(12) „…a mennyek országában még a legkisebb is nagyobb nála.” (Máté 11,7–19)

KERESZTELŐ JÁNOS KÉRDÉSE ÉS JÉZUS VÁLASZA – II. – 1. Keresztelő János a legnagyobb az asszonytól születettek között. Ő is gyarló, mint az asszonytól ... tovább

REPOSZT

Gyászban és reménységben

Életem jelentős részét az úgynevezett szocializmusban éltem le, s a hivatalos ideológia évtizedeken keresztül azt akarta belém sulykolni, hogy magyar református keresztyénként én egy bűnös ... ... Tovább

Dokumentumtár

A siker magvai

Formátum:.doc
Méret: 47.0 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Az Isten-kérdés és a világvallások.

Formátum:.mp3,
Méret: 53.8 MB

Gyöngyösi Csilla előadása  Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2015. szeptember 19-én.

Hanganyag letöltése