Ne szentként, hanem inspirátorként ünnepeljétek Kálvint!

Adminisztrátor, 2009-07-16 03:15:58

A Református Világszövetség állásfoglalást adott ki, melyben rámutat Kálvin születésnapjának méltó ünnepléséről.Ebben hangsúlyozzák: ne szentként, hanem inspirátorként emlékezzenek meg reformátorunkról, aki a korabeli egyházi, társadalmi és emberi viszonyokra kereste az igei útmutatást, választ.

Az állásfoglalást Clifton Kirkpatrick elnök ésSetri Nyomi főtitkár írta alá. Kiváltképpen a gazdasággal és a gazdagokkal kapcsolatos kritikára érdemes odafigyelni, ami a szegények iránti következetes szolidaritást teszi a hívők állandó kötelességévé.

Az állásfoglalás idézi Kálvin kommentárjait, amiket a 2Mózes 16,19-hez, az 1Mózes 2,15-höz és az Efézus 4,5-höz írt. Az RVSZ vezetői így fejezik be levelüket: „Megragadjuk az alkalmat, hogy ezúton is köszöntsük mindazokat, akik ezen a hétvégén (július 10-12) különféle rendezvényeket és ünnepi istentiszteletet tartanak. Isten áldja meg ezeket a jubileumi megemlékezéseket. Azokat is köszöntjük, akik már eddig is szerveztek Kálvin-alkalmakat ebben az évben és még terveznek ilyeneket az év hátralévő részében…Amikor megemlékezünk Kálvin 500. születésnapjáról, kívánjuk, hogy minden esemény és az ott adott válasz a globális és a helyi kihívásokra szolgálhassa Isten dicsőségét. Soli Deo Gloria!”

forrás: Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala,Kommunikációs Szolgálat

Kapcsolódó link:http://www.reformatus.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. January 24., Sunday,
Timót napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2267
Összesen 2009. június 2. óta : 23408030

Ige Mellett

(14) „Ujjongj, örülj, Sion leánya, mert jövök már, és itt fogok lakni…” (Zakariás 2)

Van okunk az örömre! Ez az öröm ujjongó öröm, ami elsősorban nem az öröm külső megnyilvánulására vonatkozik, hanem arra, hogy Isten valódi, soha el ne... tovább

Dokumentumtár

NL120123

Formátum:.doc
Méret: 40.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2012.01.23.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A Szentírás tanítása az emberről

Formátum:.mp3,
Méret: 53.1 MB

Dr. Vladár Gábor előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016 február 27-én. 

Hanganyag letöltése