Ne szentként, hanem inspirátorként ünnepeljétek Kálvint!

Adminisztrátor, 2009-07-16 03:15:58

A Református Világszövetség állásfoglalást adott ki, melyben rámutat Kálvin születésnapjának méltó ünnepléséről.Ebben hangsúlyozzák: ne szentként, hanem inspirátorként emlékezzenek meg reformátorunkról, aki a korabeli egyházi, társadalmi és emberi viszonyokra kereste az igei útmutatást, választ.

Az állásfoglalást Clifton Kirkpatrick elnök ésSetri Nyomi főtitkár írta alá. Kiváltképpen a gazdasággal és a gazdagokkal kapcsolatos kritikára érdemes odafigyelni, ami a szegények iránti következetes szolidaritást teszi a hívők állandó kötelességévé.

Az állásfoglalás idézi Kálvin kommentárjait, amiket a 2Mózes 16,19-hez, az 1Mózes 2,15-höz és az Efézus 4,5-höz írt. Az RVSZ vezetői így fejezik be levelüket: „Megragadjuk az alkalmat, hogy ezúton is köszöntsük mindazokat, akik ezen a hétvégén (július 10-12) különféle rendezvényeket és ünnepi istentiszteletet tartanak. Isten áldja meg ezeket a jubileumi megemlékezéseket. Azokat is köszöntjük, akik már eddig is szerveztek Kálvin-alkalmakat ebben az évben és még terveznek ilyeneket az év hátralévő részében…Amikor megemlékezünk Kálvin 500. születésnapjáról, kívánjuk, hogy minden esemény és az ott adott válasz a globális és a helyi kihívásokra szolgálhassa Isten dicsőségét. Soli Deo Gloria!”

forrás: Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala,Kommunikációs Szolgálat

Kapcsolódó link:http://www.reformatus.hu/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 11087
Összesen 2009. június 2. óta : 40287700