Lelkészértekezlet Csákberényben

Adminisztrátor, 2009-10-09 07:48:14

Régi-új hagyomány folytatásaként, (lelkészértekezletenként más-más gyülekezet meghívásának tehetünk eleget) a szeptember végi lelkészértekezletet Csákberényben tartotta a Mezőföldi Református Egyházmegye lelkészi kara.

Kezdő áhítat a melegséget sugárzó, kedves helyi templomban volt, amit Farkas Gergely meghívott lelkésztestvérünk tartott, Márk evangéliuma 9. részének 30-34. versei alapján.

Igemagyarázat, imádság és éneklés után, az Egyházkerület honlapjának ismertetése következett, prezentációs formában, ugyancsak meghívott vendégünk tolmácsolásában. Választ kaptunk kérdéseinkre is, ami további segítséget jelent a felhasználás során.

A „virtuális kirándulást" valóságos kirándulás követte, hisz őszi szüretidőben, stílusosan a szőlőhegy közösségi présházához - a Vécsei-Tomor Pincészethez - mentünk fel. Itt Imre Bálint esperes úr hivatalos tájékoztatója után missziói feladatainkról, lehetőségeinkről és konkrét alkalmainkról beszélgettünk, Vass Edit Szeréna lelkésztestvérünk gondosan előkészített vázlata alapján. A lelkes hozzászólások nem csak elkötelezettségről, hanem az együttmunkálkodás készségéről is megerősítettek mindannyiunkat. Ennek kézzelfogható gyümölcse a közös szervezésben megrendezésre kerülő alkalmak időpontjának és témáinak egyeztetése volt. Ebéd után folytattuk még a kerekasztal beszélgetést, a városi misszió lehetőségeiről. Hisszük, hogy Isten Szentlelkének áldásaként, nem csak alkalmaink száma, hanem a megtérő életek száma is növekedni fog.

A vendéglátó gyülekezet rendkívül finom borjúpörkölttel vendégelte meg a lelkészi kart. Ez úton is megköszönjük Brunner Vilmos csákberényi lelkésztestvérünk szervező munkáját és minden közreműködőnek a vendéglátást!

Sárszentmihály, 2009. október 3.

Szabó Virág

A lelkészértekezletről készült fényképeket az alábbi linkre kattintva tekintheti meg!

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/mezofoldiem/cikk/mutat/lelkeszertekezlet-csakberenyben/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. July 11., Saturday,
Nóra , Lili napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3366
Összesen 2009. június 2. óta : 20536998

Ige Mellett

(26) „…aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok…” (Máté 20,17–28)

ZEBEDEUS FIAINAK KÉRÉSE – I. – 1. Ezen a földön, még a mennyei világra nézve is csak úgy tudunk gondolkodni, hogy ki az első. Én és az enyéim legyenek... tovább

REPOSZT

Keresztet mindenhová

Fekete Jézust festettek ''Az utolsó vacsora'' képre
A hétvégétől ez az oltárkép fogadja majd a híveket a St. Albans katedrálisban. Így támogatja az anglikán egyház ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL100830

Formátum:.doc
Méret: 32.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2010.08.30.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

eloadas_ja

Formátum:.mp3,
Méret: 26.2 MB

Hit és hivatás a mai Magyarországon - Dr. Jávor András előadása

Hanganyag letöltése