Lelkészértekezlet Csákberényben

Adminisztrátor, 2009-10-09 07:48:14

Régi-új hagyomány folytatásaként, (lelkészértekezletenként más-más gyülekezet meghívásának tehetünk eleget) a szeptember végi lelkészértekezletet Csákberényben tartotta a Mezőföldi Református Egyházmegye lelkészi kara.

Kezdő áhítat a melegséget sugárzó, kedves helyi templomban volt, amit Farkas Gergely meghívott lelkésztestvérünk tartott, Márk evangéliuma 9. részének 30-34. versei alapján.

Igemagyarázat, imádság és éneklés után, az Egyházkerület honlapjának ismertetése következett, prezentációs formában, ugyancsak meghívott vendégünk tolmácsolásában. Választ kaptunk kérdéseinkre is, ami további segítséget jelent a felhasználás során.

A „virtuális kirándulást" valóságos kirándulás követte, hisz őszi szüretidőben, stílusosan a szőlőhegy közösségi présházához - a Vécsei-Tomor Pincészethez - mentünk fel. Itt Imre Bálint esperes úr hivatalos tájékoztatója után missziói feladatainkról, lehetőségeinkről és konkrét alkalmainkról beszélgettünk, Vass Edit Szeréna lelkésztestvérünk gondosan előkészített vázlata alapján. A lelkes hozzászólások nem csak elkötelezettségről, hanem az együttmunkálkodás készségéről is megerősítettek mindannyiunkat. Ennek kézzelfogható gyümölcse a közös szervezésben megrendezésre kerülő alkalmak időpontjának és témáinak egyeztetése volt. Ebéd után folytattuk még a kerekasztal beszélgetést, a városi misszió lehetőségeiről. Hisszük, hogy Isten Szentlelkének áldásaként, nem csak alkalmaink száma, hanem a megtérő életek száma is növekedni fog.

A vendéglátó gyülekezet rendkívül finom borjúpörkölttel vendégelte meg a lelkészi kart. Ez úton is megköszönjük Brunner Vilmos csákberényi lelkésztestvérünk szervező munkáját és minden közreműködőnek a vendéglátást!

Sárszentmihály, 2009. október 3.

Szabó Virág

A lelkészértekezletről készült fényképeket az alábbi linkre kattintva tekintheti meg!

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/mezofoldiem/cikk/mutat/lelkeszertekezlet-csakberenyben/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 22., Friday,
Cecília napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2185
Összesen 2009. június 2. óta : 17798445

Ige Mellett

(30) „…a szent szövetségen tölti ki dühét.” (Dániel 11,21–45)

– A tehetetlen düh, az ember nyomorúságának, az emberlét kielégítetlenségének és tehetetlenségének, pótcselekvő önzésének, valamint a gonosz hatalmána... tovább

REPOSZT

Föl-földobott kő

Szabó Péter nyolc évet élt Angliában, nyolc éve van itthon. Mindig is külföldre vágyott, nézte az MTV-t, hogy megtanuljon angolul. Először bébiszitter volt, majd jöttek ...
... Tovább

Dokumentumtár

FGY101004

Formátum:.docx
Méret: 31.3 KB

Fauszt Gyula:  "Megmérettél a mérlegen és híjával találtattál"

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

eloadas_ja

Formátum:.mp3,
Méret: 26.2 MB

Hit és hivatás a mai Magyarországon - Dr. Jávor András előadása

Hanganyag letöltése