Egy hívő „orosz indián” Mosdóson

Adminisztrátor, 2009-10-10 07:26:13

- Avagy dél-dakotai gedeonita látogatása a kórházi iskolában. Megtévesztő lehet a cím, ha valakit tényleg a kíváncsiság hajszol. Milyen egy orosz indián? Nem olyan… Köztünk volt az Egyesült Államokból egy kedves keresztyén testvérünk. A neve Dick Nikolay. És honnan jött? Dél-Dakotából. Hát innen az indián tipp…

Azért jött ide, mert ő követi figyelemmel, hogy a Gedeon Társaság számára átadott bibliák milyen utat járnak be itt nálunk, Európában.
Most a Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Részlegében jártunk, ott is az iskolában. Ez a különös összefogás egyedülálló az országban. A hosszú kórházi kezelés alatt – 3-4 hónap – itt tartózkodó iskoláskorú gyerekek, hogy le ne maradjanak a tananyaggal, itt is iskolába járnak.  Orvosok és tanárok részéről nagyfokú alkalmazkodást igényel, és különösen próbára teszi a szimultán tanítási módszert művelők képességeit.
Ide csöppentünk be Dick-kel, és kaposvári munkatársaival, és adták át a gyerekek és tanárok számára hozott szentírásokat. (Újszövetség és példabeszédek, zsoltárok.)
Mire jó ez? A kórházi iskola egyházi fenntartású intézmény. Az itt kezelt beteg gyerekek pedig a saját otthonukban nem egyházi iskolában tanulnak. Szóval most, amikor a közelükben lehetünk, akkor szeretnénk minél több pozitív impulzust adni nekik a keresztyén élet szépségéből és jóságából. Nagyon örültek a bibliáknak, őszinte csillogás volt bennük, miközben írták a nevüket az ajándék első oldalára. Most mi jövünk. Imádkozzunk azért, hogy majd olvassák is, és használják hittan órákon, meg magyar órákon, és történelem órákon, és bármikor. Mert az Isten szeretetére mindig jó rápillantani és befogadni.

Vincze István vezető lelkigondozó – kórházi lelkész


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 11., Monday,
Márton napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8971
Összesen 2009. június 2. óta : 17699486

Ige Mellett
REPOSZT

A normalitásról

Több londoni színház is eltörli a közönség megszólításánál használt „hölgyeim és uraim" kifejezést, nehogy megsértse a magukat nem kizárólag két nem alapján meghatározó nézőket. Törlik ...
... Tovább

Dokumentumtár

Pótvizsga szeretetből

Formátum:.docx
Méret: 16.5 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

KontosLaszlo

Formátum:.mp3,
Méret: 20.4 MB

Szombat esti istentisztelet

Hanganyag letöltése