Lelkészszentelő közgyűlés és istentisztelet

Adminisztrátor, 2009-10-12 08:36:55

Október 10-én szombaton Kaposváron találkozott egyházkerületünk közgyűlése. Nagy Csaba a Somogyi Református Egyházmegye esperesének köszöntését követően Dr. Huszár Pál az egyházkerület gondnoka, a zsinat világi elnöke nyitotta meg a közgyűlést.

Megnyitó gondolataiban az egyház- és gyülekezetépítésről beszélt, hangsúlyozva, hogy ebben a munkában “felséges pillanat” a lelkészszentelés alkalma. A megnyitót követően Dr. Bíró Zsuzsanna egyházkerületi bíró tette le esküjét, majd Bellai Zoltán ismertette a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának alapító okiratának módosító javaslatát, melyet a Közgyűlés elfogadott. Steinbach József püspök zárszava után a Közgyűlés a lelkészszentelő istentiszteletre készült. 11 órára mindenki átvonult a református templomba, ahol a közgyűlés tagjai mellett, családtagok, ismerősök és a helyi illetve távolabbról érkezett gyülekezeti tagok vettek részt az ünnepi istentiszteleten. Steinbach József a Róm. 1, 14-15 alapján hirdette Isten igéjét kiemelve, hogy a lelkészi szolgálatot az elhívásból fakadó szenvedéllyel kell végezni, hogy senkinek se maradjunk adósai az evangélium hirdetésében. Az igehirdetést követően Farkas Balázs, Hegyi Gizella Katalin és Móser-Murai Márta felszentelendő lelkipásztorok tettek fogadalmat, majd egyházmegyéik esperesei kézrátétellel kérték rájuk Isten áldását. 

A felszentelt lelkészek köszöntése és imádsága után a “Pro Pannonia Reformata” díjak átadása következett. A díjat idén Bátky Miklós, Kiss Lajos és Mátyás Lajos kapta, akiknek életútját a későbbiekben külön cikkben ismertetjük.

Az ünnepélyes pillanatok után az istentisztelet áldáskéréssel és a Himnusz eléneklésével ért véget. A résztvevőket gazdagon megterített asztalok várták ebédre a kaposvári gyülekezeti házban.

Az alkalomról készült képeket az alábbi galériában láthatják!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 11., Monday,
Márton napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8915
Összesen 2009. június 2. óta : 17699430

Ige Mellett
REPOSZT

A normalitásról

Több londoni színház is eltörli a közönség megszólításánál használt „hölgyeim és uraim" kifejezést, nehogy megsértse a magukat nem kizárólag két nem alapján meghatározó nézőket. Törlik ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL111003

Formátum:.doc
Méret: 40.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2011.10.03.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

prk_laudacio

Formátum:.mp3,
Méret: 8.9 MB

Bogárdi Szabó István laudációja a Magyar Örökség-díj átadásán 2011. december 17-én. A Magyar Örökség-díjat a Pápai Református Kollégium kapta

Hanganyag letöltése