Lelkészszentelő közgyűlés és istentisztelet

Adminisztrátor, 2009-10-12 08:36:55

Október 10-én szombaton Kaposváron találkozott egyházkerületünk közgyűlése. Nagy Csaba a Somogyi Református Egyházmegye esperesének köszöntését követően Dr. Huszár Pál az egyházkerület gondnoka, a zsinat világi elnöke nyitotta meg a közgyűlést.

Megnyitó gondolataiban az egyház- és gyülekezetépítésről beszélt, hangsúlyozva, hogy ebben a munkában “felséges pillanat” a lelkészszentelés alkalma. A megnyitót követően Dr. Bíró Zsuzsanna egyházkerületi bíró tette le esküjét, majd Bellai Zoltán ismertette a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának alapító okiratának módosító javaslatát, melyet a Közgyűlés elfogadott. Steinbach József püspök zárszava után a Közgyűlés a lelkészszentelő istentiszteletre készült. 11 órára mindenki átvonult a református templomba, ahol a közgyűlés tagjai mellett, családtagok, ismerősök és a helyi illetve távolabbról érkezett gyülekezeti tagok vettek részt az ünnepi istentiszteleten. Steinbach József a Róm. 1, 14-15 alapján hirdette Isten igéjét kiemelve, hogy a lelkészi szolgálatot az elhívásból fakadó szenvedéllyel kell végezni, hogy senkinek se maradjunk adósai az evangélium hirdetésében. Az igehirdetést követően Farkas Balázs, Hegyi Gizella Katalin és Móser-Murai Márta felszentelendő lelkipásztorok tettek fogadalmat, majd egyházmegyéik esperesei kézrátétellel kérték rájuk Isten áldását. 

A felszentelt lelkészek köszöntése és imádsága után a “Pro Pannonia Reformata” díjak átadása következett. A díjat idén Bátky Miklós, Kiss Lajos és Mátyás Lajos kapta, akiknek életútját a későbbiekben külön cikkben ismertetjük.

Az ünnepélyes pillanatok után az istentisztelet áldáskéréssel és a Himnusz eléneklésével ért véget. A résztvevőket gazdagon megterített asztalok várták ebédre a kaposvári gyülekezeti házban.

Az alkalomról készült képeket az alábbi galériában láthatják!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. June 04., Thursday,
Bulcsú napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 18993
Összesen 2009. június 2. óta : 20007124

Ige Mellett

(12) „…a mennyek országában még a legkisebb is nagyobb nála.” (Máté 11,7–19)

KERESZTELŐ JÁNOS KÉRDÉSE ÉS JÉZUS VÁLASZA – II. – 1. Keresztelő János a legnagyobb az asszonytól születettek között. Ő is gyarló, mint az asszonytól ... tovább

REPOSZT

Gyászban és reménységben

Életem jelentős részét az úgynevezett szocializmusban éltem le, s a hivatalos ideológia évtizedeken keresztül azt akarta belém sulykolni, hogy magyar református keresztyénként én egy bűnös ... ... Tovább

Dokumentumtár

NL111205

Formátum:.doc
Méret: 36.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2011.12.05

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Gyülekezeteink és a Dunántúli Református Egyházkerület szolgálata

Formátum:.mp3,
Méret: 61.8 MB

Steinbach József előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése