"Beszélni nehéz"

Adminisztrátor, 2009-10-15 07:37:24

Keresztyén házaspároknak, és segítő foglalkozásúaknak tartott előadást Szarka Miklós, a Református Családsegítő Szolgálat lelkész-vezetője a veszprémi református gyülekezet új templomában 2009. október 10-én.

Az érdeklődő párok, szülők és nagyszülők – Szarka Miklós bemutatkozó szavai után – maguk is elmondhatták, hogy mi hozta el őket a délutáni előadásra, hol érintettek a téma megbeszélésében. Az előadás első részében arról hallhattak a résztvevők, hogy milyen élményeket, vagy az élmények hiányát visszük bele a házasságunkba életünk első 20-25 évéből. Az új párkapcsolati minták kialakításának fontosságáról részletes szólt az előadó. Majd az önértékérzet és az egyenértékérzet fogalmával ismerkedtek a hallgatók.


Akkor, amikor a világunkban minden kibeszélhető, érdekes volt hallani a házasságban is meglévő titkokról és az ehhez kacsolódó külső és belső határokról. Végül, azokról a mítoszokról hallottunk, amelyektől szabaddá kell lennünk.
A szünetben a különböző gyülekezetekből érkezett házaspárok egymással is ismerkedtek tea és sütemény mellett, végül a személyes kérdésfelvetésre is jutott idő.
Závodi Zsuzsa, lelkész


Az előadás írott változata letölthető a Digitális Kollégiumból, az alkalomról készült képek az alábbi galériában találhatók


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 11368
Összesen 2009. június 2. óta : 39875932