„…elkerüljétek azt a romlottságot, amely a bűnös kívánság által uralkodik a világon!”

Adminisztrátor, 2009-10-18 07:59:41

(2Péter 1,1-11) A kívánság elkerülhetetlen, mert megromlott emberlétünk része. Attól kezdve lesz bűnös egy kívánság, amikor a mi javunkat szolgáló isteni rend ellen fordul, és megrontja azt. A kívánság ilyenkor megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz (Jakab 1,15).

Éhesnek lenni olyan kívánság, amely emberlétünk része, de ennek nyomán (visszaélve a jólét adta lehetőségekkel) folyamatosan degeszre enni magunkat már bűn. A hozzánk illő társra vágyni biblikus kívánság, de minden szép nőre (jóképű férfira) kihívó kívánsággal tekinteni már bűn. Nem a szép szemlélése a bűn, hanem az a következmény, ami mindebből kibontakozhat; életeket, házasságokat, családokat, lelkeket szaggatva széjjel. Nem a többre vágyás kívánsága a bűn, hiszen az Ige bíztat arra, hogy akarjunk többé lenni; hanem az a bűn, hogy nem Krisztusban, Krisztus által és krisztusi módon akarunk többé lenni. Krisztusban isteni természet részeseivé lettünk (4). Ettől kezdve Ő él bennünk, Ő mozgat és vezet, Ő tereli kívánságainkat az élet medrébe.

Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 22., Friday,
Cecília napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2195
Összesen 2009. június 2. óta : 17798455

Ige Mellett

(30) „…a szent szövetségen tölti ki dühét.” (Dániel 11,21–45)

– A tehetetlen düh, az ember nyomorúságának, az emberlét kielégítetlenségének és tehetetlenségének, pótcselekvő önzésének, valamint a gonosz hatalmána... tovább

REPOSZT

Föl-földobott kő

Szabó Péter nyolc évet élt Angliában, nyolc éve van itthon. Mindig is külföldre vágyott, nézte az MTV-t, hogy megtanuljon angolul. Először bébiszitter volt, majd jöttek ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL110815

Formátum:.doc
Méret: 43.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2011.08.15.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Jézus Krisztus valóságos Isten és valóságos ember

Formátum:.mp3,
Méret: 56.6 MB

Dr. Németh Tamás előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. február 27-én.

Hanganyag letöltése