Találkozás a kárpátaljai reformátusokkal I.

Adminisztrátor, 2009-10-18 18:54:59

Mint újonnan megválasztott egyházkerületi tisztségviselők, a Dunántúli Református Egyházkerület vezetése bemutatkozó látogatásokat tesz a Kárpát medencében élő magyar reformátusság egyházkerületeinek elnökségeinél. Így az elmúlt időszakban sor került a tiszáninneni, a dunamelléki egyházkerület vezetésével való találkozásra, s a tervek szerint a közeli jövőben a Tiszántúlon és a  Felvidéken élő reformátusság vezetőivel is találkoznak.

Legutóbb, október 11-13-án, egyházkerületünk küldöttsége a Kárpátaljai Református Egyházat látogatta meg. A testvéri találkozón Zán Fábián Sándor püspök és Nagy Béla főgondnok tájékoztatást adott a Kárpátalján élő magyar református testvéreink életéről, s a küldöttségnek – Steinbach József püspök, dr. Huszár Pál főgondnok, Köntös László lelkészi főjegyző, Bellai Zoltán püspöki főtanácsos – a  látogatáson alkalma nyílott arra is, hogy a gyülekezetekkel, lelkipásztorokkal, egyházkerületi intézményekkel való ismerkedés mellett ellátogassanak Kárpátalja néhány nevezetes történelmi helyére is. Cikkünk folytatásaként, a holnapi nap folyamán dr. Huszár Pál főgondnok írását közöljük a kárpátaljai látogatásról.

A látogatáskor készült fényképek az alábbi galériában tekinthetők meg.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. June 03., Wednesday,
Klotild napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 16416
Összesen 2009. június 2. óta : 19979223

Ige Mellett
REPOSZT

Egy tüntetés margójára

A lengyel közszolgálati rádió amerikai tudósítója, Marek Walkuski hétfőre virradóan azt kérdezte a Kosciuszko-emlékműnél összegyűlt emberektől, miért lett az emlékmű a rongálások célja. A videofelvételen ...
... Tovább

Dokumentumtár

Őrizd meg tested templomát

Formátum:.docx
Méret: 13.2 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

eloadas_vg

Formátum:.mp3,
Méret: 22.9 MB

Hit és hivatás - Dr. Vladár Gábor előadása

Hanganyag letöltése