Nyakkendő nélküli látogatások – ezúttal a pápai egyházmegyében

Adminisztrátor, 2009-10-19 14:25:22

Mint emlékezetes, egyházkerületünk lelkészi vezetése szokatlan „vállalkozásba” kezdett: meglátogatja az összes dunántúli lelkipásztort mintegy fél év leforgása alatt.

Ezek az egy-másfél órás látogatások mentesek mindenféle formalitástól és hivatalos jellegtől (ezért „nyakkendő nélküliek”), s a céljuk az, hogy kötetlen beszélgetésben megismerkedjenek a lelkipásztorok és családjaik mindennapi életével, szolgálatuk körülményeivel, a gyülekezetek adottságaival, no és főleg azzal, hogy maguk a lelkipásztorok hogyan látják saját helyzetüket.

Nyilván ezek a találkozók nem helyettesítik vagy pótolják a hivatalos vizitációkat és azt a megannyi egyéb hivatalos és ünnepi alkalmat, amikor a vezetés beszélgetést folytathat a gyülekezetek képviselőivel.

Arra viszont  nagyon is alkalmasak, hogy erősítsék a testvéri szálakat, hogy az együtt gondolkodás és a közös cselekvés lehetőségeinek a felmérésére őszinte keretet biztosítsanak.

Október 19-én, 22-én és november 2-án a Kerület lelkészi vezetése – Steinbach József püspök, Köntös László lelkészi főjegyző, Bellai Zoltán püspöki főtanácsos – Lentulai Attila esperes kíséretében a pápai egyházmegye lelkipásztorait látogatja meg.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 11., Monday,
Márton napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9051
Összesen 2009. június 2. óta : 17699566

Ige Mellett

(17) „…az oroszlánok vermébe dobták.” (Dániel 6,2–18)

– Dániel „nagy hivatalra” jutott, amikor Dárius király főkormányzója lett. Dánielben „rendkívüli” Lélek (4), azaz Isten Lelke munkált, amit a király é... tovább

REPOSZT

A normalitásról

Több londoni színház is eltörli a közönség megszólításánál használt „hölgyeim és uraim" kifejezést, nehogy megsértse a magukat nem kizárólag két nem alapján meghatározó nézőket. Törlik ...
... Tovább

Dokumentumtár

Szüleink

Formátum:.doc
Méret: 29.0 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

koszonto

Formátum:.mp3,
Méret: 15.0 MB

Dr. Kövér László

Hanganyag letöltése