Nyakkendő nélküli látogatások – ezúttal a pápai egyházmegyében

Adminisztrátor, 2009-10-19 14:25:22

Mint emlékezetes, egyházkerületünk lelkészi vezetése szokatlan „vállalkozásba” kezdett: meglátogatja az összes dunántúli lelkipásztort mintegy fél év leforgása alatt.

Ezek az egy-másfél órás látogatások mentesek mindenféle formalitástól és hivatalos jellegtől (ezért „nyakkendő nélküliek”), s a céljuk az, hogy kötetlen beszélgetésben megismerkedjenek a lelkipásztorok és családjaik mindennapi életével, szolgálatuk körülményeivel, a gyülekezetek adottságaival, no és főleg azzal, hogy maguk a lelkipásztorok hogyan látják saját helyzetüket.

Nyilván ezek a találkozók nem helyettesítik vagy pótolják a hivatalos vizitációkat és azt a megannyi egyéb hivatalos és ünnepi alkalmat, amikor a vezetés beszélgetést folytathat a gyülekezetek képviselőivel.

Arra viszont  nagyon is alkalmasak, hogy erősítsék a testvéri szálakat, hogy az együtt gondolkodás és a közös cselekvés lehetőségeinek a felmérésére őszinte keretet biztosítsanak.

Október 19-én, 22-én és november 2-án a Kerület lelkészi vezetése – Steinbach József püspök, Köntös László lelkészi főjegyző, Bellai Zoltán püspöki főtanácsos – Lentulai Attila esperes kíséretében a pápai egyházmegye lelkipásztorait látogatja meg.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. June 04., Thursday,
Bulcsú napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 19741
Összesen 2009. június 2. óta : 20007872

Ige Mellett

(12) „…a mennyek országában még a legkisebb is nagyobb nála.” (Máté 11,7–19)

KERESZTELŐ JÁNOS KÉRDÉSE ÉS JÉZUS VÁLASZA – II. – 1. Keresztelő János a legnagyobb az asszonytól születettek között. Ő is gyarló, mint az asszonytól ... tovább

REPOSZT

Gyászban és reménységben

Életem jelentős részét az úgynevezett szocializmusban éltem le, s a hivatalos ideológia évtizedeken keresztül azt akarta belém sulykolni, hogy magyar református keresztyénként én egy bűnös ... ... Tovább

Dokumentumtár

emlékezetes karácsonyok

Formátum:.pdf
Méret: 103.7 KB

A Dunántúl Református Egyházkerület espereseinek karácsonyi történetei

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Hegyeket mozgatók

Formátum:.mp3,
Méret: 87.2 MB

REND 2010 "Hegyeket Mozgatók" beszélgetés Pitti Katalinnal, Kovács Ákossal és Osgyán Dániellel. Moderátor: Kovács József igazgató

Hanganyag letöltése