Ifjúsági referensek találkozója a kerületi székházban

Adminisztrátor, 2009-10-21 07:58:57

Ha újra meggondolom, - írom a prófétával együtt - akkor én is reménykedni kezdek, mert szeret az Úr! Mi már tudjuk, mert átéltük sokszor, de erre a megtapasztalható szeretetre van legnagyobb szükségük a kerületünkben élő fiataloknak is!

Jó volt leülni egyházkerületünk vezetéssel, valamint a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetőjével és beszélgetni a jövőt illetően egyházunk egyik legfontosabb kérdéséről: az ifjúsági misszióról. Mert nem túlzás azt mondani, hogy ők leszenek a jövő gyülekezete, vagy ha ők, gyülekezetünk fiataljai nem, akkor kik lesznek?!
Ha meg tudjuk őket szólítani, akkor ők lesznek, ha nem, akkor könnyen beteljesedhet a mostani szomorú statisztikai adatok folytatásaként az, amitől mindannyian félünk, hogy egyre kevesebben leszünk. Ezért óriási a mi felelősségünk ezen a területen is!
2009. október 8-án Pápán találkoztunk a kerületi székházban, ahol a 25. zsoltár 2. versének eléneklésével, Steinbach József püspök úr imádságával és igeolvasásával kezdtük meg alkalmunkat. A tanácskozás kezdetén a mezőföldi egyházmegyében folyó ifjúsági munkáról számolhattam be ifjúsági referensként, kiemelve többek között a keresztyén kávéházat, ahol havonta találkozhatnak egyházmegyénk fiataljai, majd ezt követően ifj. Márkus Mihály egyházkerületi ifjúsági referens a pápai egyházmegyében lévő helyzetről beszélt, megemlítve többek között a pápai ifjúsági napot, amelyen akkor több száz fiatal vett részt. Sajnos a többi egyházmegyéből nem jöttek el az ifjúsági előadók. Ezt követően Dr. Huszár Pál főgondnok úr örömmel számolt be arról a tapasztalatáról, amit a csetényi gyülekezetben egy vasárnapi istentiszteleten szerzett, ahol a lelkipásztor bevonta a fiatalokat is a szolgálatba.
Ezután Siba Balázs a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője számolt be többek között a Szeretethíd, a Csillagpont és az ifjúsági vezetőképző tapasztalatairól, valamint a fiatalok gyülekezeti életbe való bevonásának fontosságáról. Bellai Zoltán püspöki főtanácsos úr pedig az ifjúsági munkát előkészítő, gyermekek között végzett szolgálat fontosságát hangsúlyozta, valamint azt, hogy ha kis falvakban gyülekezetenként nem is lehet mindenütt, de körzetenként, kisköri munkacsoportokban össze lehetne fogni és lehet végezni az ifjúsági missziót.
Majd a következő Csillagpontról, annak helyszínéről beszélgettünk a jelenlévőkkel. Reméljük, sikerül együtt tennünk azért, hogy a kerületben élő fiataloknak minél több lehetőségük legyen részt venni nekik rendezett, az ő nyelvükön szóló ifjúsági alkalmakon gyülekezeteinkben.
Jó volt tapasztalni, hogy a kerületi vezetés partner abban, hogy megvalósuljanak céljaink. Egy emberként álltunk oda például a javaslat mellé, hogy legyen újra egyházkerületi ifjúsági nap a Dunántúlon.
Reménység szerint, még októberben újra találkozunk majd az egyházmegyei ifjúsági referensekkel, és folytatjuk a megkezdett munkát, hiszen a feladat sürgető: elérni fiataljainkat Krisztus evangéliumával, amíg megszólíthatóak, amíg tart a kegyelmi idő!

Polgár Tibor ifjúsági referens


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6839
Összesen 2009. június 2. óta : 40193075