„Hiszek Egy Istenben!” - Ifjúsági Nap Csetényben

Adminisztrátor, 2009-11-05 08:40:20

Istennek hála még a rossz idő sem tudta elriasztani azokat a fiatalokat, akik olvasva plakátjainkat vagy hallomásból értesülve az ifjúsági napunkról úgy döntöttek, hogy eljönnek hozzánk Cseténybe. Dunántúl több pontjáról verődött össze a 80-90 főnyi fiatal, valamint az őket kísérő lelkipásztorok, ifi vezetők, gyülekezeti tagok.

A már konfirmált fiatalokat szerettük volna elsősorban megszólítani, s láttatni velük, hogy a konfirmációval nem lezárták életük egy szakaszát, hanem éppen elkezdték azt a részét életüknek, amelyben tudatos istenfélelemmel és istentisztelettel élhetik át Krisztus szabadítása által, hogy milyen jó dolog Istenhez tartozni, milyen jó Isten gyermekének lenni.
Vendégelőadóink voltak: Szilágyi Hajnalka lelkipásztor a Tatabánya-bánhidai gyülekezetből, aki a reggeli áhítatot tartotta. Személyes bizonyságtételét – figyeltem – több fiatal is tátott szájjal hallgatta. Érezni lehetett, hogy kapcsolat van bizonyságtevő és hallgató között.

Nehéz lett volna nem bekapcsolódni Márkus Dániel tatai lelkipásztor előadásába, aki az apostoli hitvallással kapcsolatban szeretett volna élő áldásban részesíteni minket. Azt hiszem, hogy nagyobb részt ez sikerült is neki, hiszen még ebéd közben is sokan az előadás fejtörőjével foglalkoztak. Reméljük, hogy az előadás egy darabig ott motoszkál majd még a fiatalok szívében, s kit-kit előrébb visz majd az Úr Jézus Krisztussal való személyes találkozásig.


Egy kedves pápai fiatal, Totó, megdicsért minket, hogy milyen kreatívan oldottuk meg az ebédet, így legalább le lehetett tesztelni, hogy ki milyen találékony. Elég fura pózban ettük sokan a gulyást a padok között a gyülekezeti teremben. De igazából csak az történt, hogy nem volt elég asztalunk sem székünk ahhoz, hogy megterítsünk, s mindenki kényelmesebben ebédelhessen. De emiatt senki sem maradt éhes!
Ebéd után énekeltünk még néhány ifjúsági éneket – nincs is jobb annál, amikor sokan együtt zengik Isten dicséretét. Szünetben az egyik fiatal odajött a pódiumhoz, hogy egy kicsit körülnézzen hátul, s meglátta a cd-lejátszót, amelyet még a gyülekezéskor használtunk arra, hogy megteremtsük a kellő hangulatot már az ifjúsági nap kezdetén. Csak akkor hitt el, hogy nem playback-ről ment a zene, amikor az énekeinket énekeltük, miután bekapcsoltam és elindítottam neki a benne levő cd-t. Így aztán nem volt nehéz következtetnem, hogy nagyon jó kis zenei csapat állt össze az énekek vezetésére két gitárból, szintetizátorból, zongorából, furulyából és csörgődobból.

Az Eucharisttal folytattuk a zengedezést az Úrnak, akiknek nemcsak a zenéjüket, hanem a Krisztusról szóló élő tanúságtételüket (ahogy katolikusoknál nevezik) is hallgathattuk. Gyülekezetünk idősebb korosztálya is képviseltette magát a zenés bizonyságtételen. Végül azzal búcsúztunk egymástól, hogy segítünk egymásnak abban, hogy Krisztus kiformálódjék bennünk, hogy a Reményik Sándor által szavakba öntött „Istenarc” végre előkerüljön bennünk a rá rakódott világszenny alól. Ebben nagy szükségünk van egymás segítségére, hogy ne lenyomjuk egymást a mélybe, hanem éppen felemeljük, hogy Krisztus együtt emelhessen fel önmagához bennünket. Legyen áldott Isten ezért az alkalmunkért!

Hajdú Ferenc
lelkipásztor


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8961
Összesen 2009. június 2. óta : 39873525