Az Őrségi Református Egyházmegye közös reformációi ünnepe Kustánszegen

Adminisztrátor, 2009-11-06 07:52:17

Az ünnepség a kustánszegi kultúrházban kezdődött, ahol az érdeklődök Millisits Máté művészettörténész, új- és legújabbkori történeti muzeológus előadását hallgathatták meg: "Kálvin hatása a magyar protestantizmusra" címmel. Ezután a lelkipásztorok vezetésével zsoltárokat énekelve vonultak az egyházmegye hívei a templomba.

Az istentisztelet kezdetével egy időben az Őrségi Református Egyházmegye összes harangja megszólalt. Az ünnepi prédikációt Török Zoltán a Zalaegerszegi Református Egyházközség lelkésze tartotta, aki kifejtette, hogy "a reformációra való visszatekintés, nem más mint az Ige tisztaságának ünneplése.

A reformátorok a Biblia alapján újra felfedezték, hogy Istent nem tarthatjuk a kezünkben, hanem Ő tart minket a kezében " Az igehirdetés után az egyházmegye esperesének, Szakál Péternek előadása hangzott el "Az árvaság kora az Őrségi Református Egyházmegyében" címmel. Az esperes bemutatta azt az időszakot (1681-1781 között), amikor Zala megyében csak egyetlen egy településen lehetett református istentisztelet tartani: Kustánszegen!

Fényképek:Millisits-Szilágyi Erzsébet


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 17047
Összesen 2009. június 2. óta : 40293666