Zsinati elismerés dunántúli egyháztagoknak

Adminisztrátor, 2009-11-20 07:31:02

A szeretetszolgálatban végzett munkáért adtak át díjakat a Zsinat balatonszárszói ülésének első napján. számunkra külön öröm, hogy a Kiss Ferenc díjat két dunántúli gyülekezeti tag, Galambos Endréné és Szlukovinyi Károlyné Papp Irén vehette át. Az alábbiakban a www.reformatus.hu Kommunikációs Szolgálat tudósítását olvashatják:

Diakóniai díjakat adtak át Balatonszárszón a Magyarországi Református Egyház XIII. Zsinatának negyedik ülésszakán.
Kis Ferenc-díjat kapott Galambos Endréné a Győri Református Egyházközség tagja valamint Szlukovinyi Károlyné Papp Irén, a Kőröshegyi Református Egyházközség tagja. A díjjal a gyülekezetekben végzett diakóniai szolgálatot kívánja a református egyház elismerni. A kitüntetésre az terjeszthető fel, akinek szolgálata, életvitele, életszemlélete példaértékű lehet mások számára, és aki több évtizede dolgozik fáradhatatlanul és hűséggel a református diakóniában, az elesettek segítéséért.
Galambos Endréné korábban közgazdászként végzett munkája mellett ma már nyugdíjasként a gyülekezet szeretetszolgálatának szervezője, vezetője. A másik díjazott Szlukovinyi Károlyné Papp Irén, a kőröshegyi egyházközség tiszteletbeli gondnoka, akinek egész életét meghatározza diakóniai lelkülete.


A Magyarországi Református Egyház fontosnak tartja a református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végzők kitüntetését, ezért alapította meg a Zsinat három éve a Kiss Ferenc és a Juhász Zsófia-díjakat.

forrás:www.reformatus.hu Kommunikációs Szolgálat

Kapcsolódó link:http://www.reformatus.hu/folytat_hirek.php?cikk=1258640965



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3892
Összesen 2009. június 2. óta : 39857649