Új orgona Kádártán

Adminisztrátor, 2009-08-10 16:40:28

A Kádártai Református Gyülekezet Isten kegyelméből és jóakaratú emberek közbenjárásával orgonához jutott. Ezúton is köszönetet mondunk a holland Sjaak van Leeuwen-nek, valamint Veres Györgyné Petrőcz Máriának a segítségért.

A régen várt hangszert a hollandiai Olst gyülekezete ajándékozta, ahol a meglévő két orgona mellett már nem volt szükség a harmadik, kisméretű orgonára.

A hangszert Koch at Apeldoorn orgonaépítő készítette 1960 és 1970 között. A templomi orgona egy manuálos, pedálos hangszer 4 regiszterrel: Holpijp 8’, flute 4’, Octaaf 2’, Quint 1 1/3’. A regisztertraktúra mechanikus működésű, de a pedál és a manuál között elektromos összeköttetés van.

Az orgonát 2009. áprilisában szállították Kádártára a holland orgonaépítők, akik a hangszert négy nap alatt építették újra. A mesterek az egyházközség vendégszeretetét élvezték, a szállítást pedig adományból fedeztük. Az orgona felhangolása után, 2009. május 24-én tartottuk az avatóünnepséget, amelyre eljött az olst-i gyülekezet orgonistája, Wim de Just Marten Bloemert gyülekezeti tag kíséretében. Az ünnepélyes istentiszteleten Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, Wim de Just és Koós Anita, az egyházközség kántora orgonált, valamint Veres Györgyné Petrőcz Mária és a kádártai gyülekezeti kórus éneke színesítette a programot.

Hálát adunk Istennek ezért a szép ajándékért!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. January 24., Sunday,
Timót napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1958
Összesen 2009. június 2. óta : 23407721

Ige Mellett

(14) „Ujjongj, örülj, Sion leánya, mert jövök már, és itt fogok lakni…” (Zakariás 2)

Van okunk az örömre! Ez az öröm ujjongó öröm, ami elsősorban nem az öröm külső megnyilvánulására vonatkozik, hanem arra, hogy Isten valódi, soha el ne... tovább

Dokumentumtár

NL120813

Formátum:.doc
Méret: 33.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2012.08.13.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

presbkonf_esp

Formátum:.mp3,
Méret: 6.2 MB

Esperesi köszöntők

Hanganyag letöltése