Küldjön egy képet adventi koszorújáról 2009.

Adminisztrátor, 2009-11-30 11:31:29

Társoldalunk www.tirek.hu népszerű hagyományává vált, hogy egy kis gyűjteményt ad közre gyülekezeteink, családjaink adventi koszorúiból. Küldjön Ön is képet!

Már harmadik jubileumát éli meg a tirek.hu portálon az adventi koszorúk fényképeinek gyűjtése és közreadása. Örömmel folytatjuk sorozatunkat és reméljük, hogy ezzel is hozzájárulunk a karácsonyra készülés örömeihez.
Két csoportba gyűjtjük a képeket. Az egyik csoportba a gyülekezeti a másik csoportba az otthoni díszek fényképét várjuk. A gyülekezeti koszorúknál kérjük a beküldésnél jelöljék meg a gyülekezet pontos nevét, ezt fogjuk a kép alá írni. A családi adventi koszorúknál ragaszkodunk a név nélküliséghez, ezért csak a települést kérjük megjelölni, a képaláírás valahogy így alakul majd: "Egy szerencsi otthonból". Képeiket várjuk az adventikoszoru@gmail.com címre!
A cikk alatti linken válogatást láthat a tavaly és tavaly előtt beküldött képekből!
A tavalyi évben az adventi koszorú történetével fűszereztük meg képgyűjtésünk felhívását. Idén szeretnénk arra ösztönözni Olvasóinkat, hogy otthon családi körben készítsék el az asztali díszeket. Kedvcsinálóként álljon itt egy rövid összefoglaló az adventi dísz szimbolikájáról.
A koszorút uraló négyes szám a karácsonyt megelőző négy hetet jelzi. Vasárnaponként eggyel több gyertyát kell meggyújtani, s karácsony estéjén az egész fenyőfa fénybe borul. A koszorú fenyőágból készült, amelynek zöld színe az eljövendő reményt szimbolizálja. Az adventi dísz azért koszorú, mert a kerekség az örökkévalóság szimbóluma. Nem mindegy az sem, hogy milyen a koszorú díszítésének színvilága. A keresztény tanítás szerint az advent hagyományos színe a lila a bűnbánat és a megtérés jelképe miatt. A koszorú négy gyertyája közül - a meggyújtás sorrendjében - az első, a második és a negyedik lila, míg a harmadik, a közelgő ünnepet szimbolizálva: rózsaszín.

Kapcsolódó link:http://www.tirek.hu/hir/mutat/31114/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7167
Összesen 2009. június 2. óta : 39871730