Új honlapja van a Székesfehérvári Református Egyházközségnek

Adminisztrátor, 2009-08-11 10:41:58

Külső megjelenésében és belső tartalmában egyaránt változásokat élt át a Székesfehérvári Református Egyházközség honlapja – így augusztus első hete óta áttekinthetőbb formában találkozhatnak a portállal olvasói.

Mi indokolta a honlapon végrehajtott nagyszabású változtatásokat, milyen főbb tartalmi elemekkel bővült a portál és melyek ezek jellegzetességei? Minderről az egyházközség kommunikációs gondnokát, Huszár Zsolt presbitert kérdeztük.

Manapság nem sokan kapják fel a fejüket arra a hírre, hogy megújult egy honlap. Szinte természetes elvárás, hogy időről-időre megújuljanak az internetes oldalak. A látogatók szeretnék látni a legújabb programozási megoldásokat, a megszokott tartalmak mellett. A világban az emberek egyre nagyobb elvárásokkal figyelik az elektronikus médiát.

- Nincs könnyű helyzetben a Református Egyház és benne egyházközségünk sem, amikor ezeknek a kihívásoknak próbál megfelelni. Honlapunknak hűen kell tükröznie értékrendünket, be kell mutatnia mindennapjainkat, emellett érdekesnek, vonzónak, korszerűnek kell lennie - mondja Huszár Zsolt, hozzátéve, a fejlesztés közben megpróbáltuk ezeket a célokat megvalósítani. Igyekeztünk minél több, már megszokott programelemet megőrizni, de néhány merőben új ötlettel is előállni.

A változások mind a megjelenésben, mind a működésben tetten érhetők. A dizájnban megjelenik a nemrég elfogadott egyházközségi címerünk. A gyors híreket egy mozgó fényújságban jelenítjük meg a honlap jobb felső sarkában. A menürendszer a honlap baloldalán kapott helyet, különlegessége a lefelé nyíló almenü mozgás.

A református egyházközség kommunikációs gondnoka tájékoztatójában elmondja, a honlap minden bizonnyal leglátványosabb eleme a pásztázó fénykép show, amely az oldal felső részében kapott helyet. A bemutatkozó oldalon Somogyi László elnök lelkész figyelem felhívó sorai olvashatók. A honlap jobb oldalán, napi igeolvasó és névnapi köszöntő található. A gyakran látogatott oldalak könnyebb elérését kép linkek segítik.

Oldalunk alsó harmadában, programnaptárunk jelenik meg havi nézetben. A részletesebb programok megtekintése csak egy kattintásnyira van a látogatóktól.

A menüben első helyen van a hírek címszó, itt az egyházközségünket, egyházunkat érintő írások, beszámolók olvashatók. A programok menüre kattintva egy nagyított programnaptárban tallózhatunk. Az életképek címszó alatt fotóalbumokat találunk, amelyet kézzel lapozva, vagy automata vetítés formájában böngészhetünk.

A média anyagok menüben kapott helyett az igehirdetéseket rendszerbe foglaló oldalunk. Itt egy újdonsággal találkozunk a régi honlaphoz képest, mégpedig azzal, hogy közvetlenül meg lehet hallgatni az igehirdetést, emellett a letöltésre is van lehetőség.

A videók almenüben foglalnak helyet a közzétett videó anyagaink, amelyet közvetlenül el lehet indítani a böngészőben, valamint letöltésre is van lehetőség. Az egyebek menü alatt többek között a Békesség újság digitális változatát, valamint számtalan értékes anyagot lehet letölteni.

A sajtóanyagaink oldalunk a külső média számára nyújt friss információkat. A tudnivalók címszó alatt rendszerbe foglalva, a legfontosabb információkat tesszük közzé.

Fórum oldalunkon lehetőséget kívánunk nyújtani mindenkinek a nyílt eszmecserére. Az elérhetőségünk menüben a fontos telefonszámok, e-mail címek mellett, útvonaltervezőt és műholdas térképrendszert tettük elérhetővé.
Huszár Zsolt azt is hangsúlyozza, a weboldalon szoros egységben megjelenik az egyházközség fenntartásában működő Olajfa Óvoda és a Református Általános Iskola honlapja is.

Ezzel az egységes megjelenéssel szeretnénk kifejezni a szoros együttműködés tényét, valamint a közös értékrendszer valóságát.

- A honlap nem helyettesíti a református közösségi élményt, de nagy segítségére lehet azoknak, akik keresik Istent. A lécet magasra tettük, mert a ma emberét csak színvonalas és mindenki számára érthető kommunikációval lehet megszólítani az interneten - mondja a gondnok, hozzátéve azt is, kétségtelen, hogy a világháló az emberiség virtuális élettere, ahol megtalálhatónak kell lenni a Székesfehérvári Református Gyülekezetnek is.

A letölthető igehirdetések, videók, beszámolók, fényképek, mind ujjlenyomatai értékrendszerünknek, gondolkozásunknak. Ezért új honlapunk, meghatározó lelki fényforrás kíván lenni az internet világában.
A honlapot továbbra is a www.albaref.hu címen érhetik el a látogatók.


forrás:www.reformatus.hu Kommunikációs Szolgálat
Kapcsolódó link:http://www.albaref.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. January 24., Sunday,
Timót napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2176
Összesen 2009. június 2. óta : 23407939

Ige Mellett

(14) „Ujjongj, örülj, Sion leánya, mert jövök már, és itt fogok lakni…” (Zakariás 2)

Van okunk az örömre! Ez az öröm ujjongó öröm, ami elsősorban nem az öröm külső megnyilvánulására vonatkozik, hanem arra, hogy Isten valódi, soha el ne... tovább

Dokumentumtár

Az ige útja

Formátum:.docx
Méret: 15.0 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

eloadas_polgm

Formátum:.mp3,
Méret: 19.2 MB

Szászfalvi László előadása a Dunántúli Református Polgármesterek I. Találkozóján

Hanganyag letöltése