A Dunántúli Református Egyházkerület Elnökségének közleménye a pályázatokkal kapcsolatban

Adminisztrátor, 2009-12-04 09:16:44

Szeretettel és tisztelettel tájékoztatjuk Egyházközségeink Presbitériumait, hogy egyházkerületünk 2009. szeptember 25-én tartott közgyűlése az alábbiak szerint szabályozta az egyházmegyei és egyházkerületi közreműködést is igénylő pályázatok elkészítésének és beadásának rendjét:

Egyházmegyei és egyházkerületi segítség csak azokhoz a nyertes pályázatokhoz igényelhető, amelyek benyújtásához – az illetékes egyházmegye elnökségének javaslata alapján – az egyházkerületi elnökség előzetesen hozzájárult.
Az egyházkerületi elnökség hozzájárulása két ütemben történik: első ütemben szolgálati úton benyújtandó a tervezett pályázat rövid leírása és indoklása, a becsült összköltség és az áthidaló felsőbb egyházi segítség összegének megjelölésével, második ütemben pedig – a pályázat benyújtása előtt – szükséges az egyházkerület elnökségének ellenjegyzése.
Egyházkerületi segítség kizárólag a pályázati önerő biztosítására, valamint az utófinanszírozott pályázatok előfinanszírozására igényelhető. A pályázat, illetve a pályázathoz benyújtandó dokumentumok (költségvetés, tervek, energetikai és egyéb tanulmányok) elkészítéséhez az egyházkerület nem nyújt anyagi segítséget.
A nyertes pályázat előfinanszírozásához az egyházkerület visszatérítendő támogatást nyújt, az alábbiak szerint:
Az utófinanszírozott pályázat előfinanszírozásához az egyházkerület a visszatérítendő támogatást az illetékes egyházmegye pénztárán keresztül folyósítja. Az egyházmegyének garantálnia kell a folyósított összeg visszatérülését, legkésőbb a pályázati cél megvalósulását, illetve a pályázat elszámolását követő egy éven belül.
Pályázati önerő biztosításához lehetőség van egyházkerületi segítség igénybevételére azokban az esetekben, amikor a pályázni kívánó egyházközség rendelkezik olyan mértékű ingatlanjáradékkal, vagy más garantált bevétellel (pl. állami normatíva egyházi kiegészítése), amelyre tekintettel az egyházkerület rendelkezésére álló banki hitelkeretből kölcsönt tud felvenni. A kölcsön felvétele és törlesztése a már kialakult rend szerint történik.
A pályázatok fenti engedélyezési rendjével, illetve a visszatérítendő támogatásokkal kapcsolatban részletes tájékoztatás kérhető Bellai Zoltán püspöki főtanácsostól a 30/947-5922 telefonszámon, vagy a refkapos@t-online.hu és fotanacsos@refdunantul.hu e-mail elérhetőségek valamelyikén.

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/palyazat/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4752
Összesen 2009. június 2. óta : 40175049