Az idei utolsó könyv a Kálvin Kiadótól

Adminisztrátor, 2009-12-07 14:26:31

A Kálvin Kiadó ezévi utolsóként kiadott könyve, a napokban megjelent "A Magyar Bibliatársulat hatvan éve" című kiadvány. Az alábbiakban a könyv rövid ismertetőjét közöljük:

*A Magyar Bibliatársulat hatvan éve*
A/5; 312 oldal; kartonkötés; 2900 Ft

* */„A Magyar Bibliatársulat hatvanéves. Emberi életünk fontos mérföldköve ez a kor. A Bibliatársulat esetében ez rövid idő, mégis méltó arra, hogy megemlékezzünk a megtett útról. Amikor a Brit és Külföldi Bibliatársulatot 1949-ben nem kívánatos egyházi szervezetnek minősítette az akkori államhatalom, és el kellett hagyniuk az országot, akkor a református egyház, az evangélikus egyház és a Szabadegyházak Közösségének vezetői arra a bátor elhatározásra jutottak, hogy megalapítják a Magyar Bibliatanácsot. Az akkori társadalmi és politikai viszonyok között ez nem tűnt könnyű feladatnak. Az egyház Ura azonban megáldotta vállalkozásukat. Ezen a hatvanéves évfordulón hálával gondolunk eleinkre és hitből hozott döntésükre.”/ (D. Szebik Imre elnök)

/„Végigolvasva a Magyar Bibliatársulat elmúlt hat évtizedének itt összegyűjtött néhány jellemző dokumentumát és híradását, nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy Isten, aki az ó- és újszövetségi Szentírásban magának egy kiválasztott népet gyűjtött egybe, és azt megőrizte minden buktatón, csalódáson, vereségen és a még sokkal veszélyesebb győzelmeken keresztül is, egyáltalán nem fejezte be a munkálkodását a Bibliában olvasható eseményekkel. Ugyanő munkálkodott 1949 előtt, 1949 után és remélhetően ő fog munkálkodni2009 után is a magyarországi bibliamunkában, emberi szolgáin keresztül vagy éppen nélkülük.”/ (Pecsuk Ottó főtitkár)

Tartalomjegyzék, előnézet az alábbi linken található:

Kapcsolódó link:http://kalvinkiado.blogspot.com/2009/12/magyar-bibliatarsulat-hatvan-eve.html



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9180
Összesen 2009. június 2. óta : 40179479