Az év diákja és az év tanára Csurgón

Adminisztrátor, 2009-12-17 07:57:11

Kedden reggel a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium  reggeli áhítata után Kovács József igazgató úr kihirdette a 2009-es "év diákja" és "év tanára" szavazás végeredményét: 2009-ben az év diákja Tóth Zsófia, az év tanára Polaneczki Ottó lett.

Nagy Csaba esperes úr a Somogyi Református Egyházmegye - mint fenntartó- nevében tette a felajánlást, hogy részesüljön jutalomban az év diákja és az év tanára.
A tantestület jelölése alapján a diákság szavazott egy héttel ezelőtt, hogy kit tartanak méltónak a cím elnyerésére. A jelöltek voltak: Németh Olga Mária 2. o, Németh László 3.o, Kovács Edina 4. o, Kardos Nikolett 4. o, Papp Máté 5. o, Radics Fanni 6. o, Füstös Mária Karina 7. A, Sikter András 7. A, Tóth Szabolcs 7. A, Sikter Anna 10. A, Tóth Zsófia 10. A Fridrich Máté 12. A, Michalovics Viktória 12. A osztályos tanulók.
A harmadik legtöbb szavazatot Németh László 3. osztályos tanuló, a második legtöbb szavazatot Michalovics Viktória 12. A osztályos tanuló kapta. Az év diákja a 2009-es évben Tóth Zsófia 10. A osztályos diák lett. 

A diákok jelölése alapján a tantestület szavazott az év  tanáráról. Az elismerő címet ebben az évben Polaneczki Ottó tanár úr kapta.
Részletek a díjak átadásakor elhangzottakból:

"Tóth Zsófia ötödikes kora óta tanulója iskolánknak, jelenleg a 10. A osztályba jár, példás magatartású, jeles tanulmányi eredményű. Csendes, szerény segítőkész, osztálytársai szeretik. Megbízható, közösségteremtő, jól terhelhető, az osztály gazdasági felelőse. Tanulmányi és közösségi munkája mellett szívesen indul versenyeken. Az elmúlt évben első helyezett lett a Református Középiskolák Természettudományos Diákkonferenciáján,és a Nagyváthy Középiskola környezetvédelmi versenyén valamint második helyezést ért el a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnáziumban. A Dráva „szerelmese”. Szívügye a Dráva óvása, védelme. Dolgozatainak témájául is a Drávát választotta. Segítője a Dráva partjára szervezett ovis találkozónak, amihez osztálytársai is csatlakoztak."
"Polaneczki Ottó 1964. május 18-án született Salgótarjánban. Rendezett családban él, két gyermek édesapja. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett 1988-ban vegyészként, majd ugyanitt szerezte meg a kémia tanári diplomát 1989-ben. 1988. augusztus 16-a óta tanárként dolgozik Csurgón a Csokonaiban. 1994-ben másoddiplomázott számítástechnika tanári szakon. Az 1993-ban újrainduló Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium első tanári karának tagja. Újraindulás óta hűséggel szolgál közöttünk. Iskolánkban a reál munkaközösséget vezeti. Tanítványai és tanártársai szeretik és tisztelik nagy tudásáért, önzetlenségéért és életszeretetéért. Csurgó Város Oktatási Bizottságának tagja, a Városi Könyvtárhoz kapcsolódó civil szervezet elnöke. Az elmúlt tanév végén pedagógusnapon Csurgó Város Pedagógiai Díját vehette át."
Melicz Marianna

Képek az iskola honlapján láthatók

Kapcsolódó link:http://www.csvmrg.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=99:qaz-ev-diakja-2009q-qaz-ev-tanara-2009q&catid=1:kezdo-hir



Vélemények, hozzászólások

A hírhez 1 hozzászólás érkezett, ezeket ide kattintva olvashatja

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4781
Összesen 2009. június 2. óta : 40252084