Rövid visszatekintés egy rövid időre

Adminisztrátor, 2010-01-06 07:26:33

Az óév-újév fordulóján minden bizonnyal több istentiszteleten is elhangzottak a "népmozgalmi" adatok, azaz beszámoló egy-egy gyülekezet elmúlt évéről részben a számok tükrében.

Ezt szeretnénk most mi is megtenni, bár honlapunk életében az egy teljes évet még nem értük el, hiszen június másodikán kaptuk meg a "honlap motort" és ugyan ekkor indult el a tesztelés, az anyagok feltöltése a hivatalos indulás szeptember 1-én volt. A tesztelési fázisban is már sok mindent feltöltöttünk, így a honlap indulásáról szóló hír a 140. hír volt és  2009. december 31-én a 842. hírrel zártuk az évet.  Ez négy hónap (122 nap) alatt a főoldalról és az aloldalakról összesen 742 hírt jelent, melyet a honlapok munkatársai, szerkesztői, illetve az oldal olvasói, felhasználói küldtek be. A hírek tekintetében két fontos célkitűzésünk volt: lehetőleg naponta tudjunk új hírekkel szolgálni és híreink meghatározó többsége a dunántúli gyülekezetekről, az Egyházkerületben történt eseményekről tudósítson - Istennek hála ezt eddig meg tudtuk valósítani.


Egy egyházkerület honlapja nyilván "réteglap", azaz meghatározható olvasótábora van. Ennek tudatában különösen is megbecsülendő az, hogy az elmúlt hat hónap alatt több, mint 60.000 oldalletöltést regisztrált a számlálónk.


A mai napig 31 aloldalt regisztráltak rendszerükben, a legtöbb igény a gyülekezetek részéről érkezett, de egy kivételével az egyházmegyék is ebben a rendszerben hozták létre honlapjukat.


Hadd ragadjuk meg újra az alkalmat, hogy honlapunk "rejtettebb" részeire is felhívjuk figyelmüket: a digitális kollégiumra ahol az írott előadások, igehirdetések mellet képgalériák is láthatók, valamint videótárunk anyagainak segítségével is visszatekinthetnek az elmúlt időszakra. Két blog is kapcsolódik a honlaphoz az Ige Mellett blog, ahol Steinbach József napi igemagyarázatai okvashatók és a Dunántúli Református Közélet blog, ahol több szerző, számos témában írta le gondolatait, véleményét publicisztika formájában. A főoldal baloldalán található menükben is sok hasznos információt, segítséget, letöltést találhatnak.
Honlapunkra fokozottan igaz, hogy nem csak egy-két ember műve, hiszen számos munkatársunk van, akik sokat dolgoznak azért, hogy mindig érdekes, friss tartalom legyen a honlapon - legyen Ön is munkatársunk! Mindenkinek meg van a lehetősége arra, hogy hírt, programajánlót, érdekes előadást, fényképet küldjön be, tegyen közzé a  refdunantul.hu oldalon, vagy valamelyik blogján. Megteheti ezt közvetlenül a honlapról is, de elküldheti emailben is a már ismert címre.
Kérjük kövessenek bennünket ebben az évben is, melyre kívánjuk minden Kedves Olvasónknak Istenünk gazdag áldását Köntös László felelős szerkesztő és a honlap minden munkatársa nevében!

Farkas Gergely kerületi adminisztrátor


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6486
Összesen 2009. június 2. óta : 40192722