Turisztika

Szálláshely Zamárdiban

Turisztika / Szállások

Zamárdi a Balaton déli partján található kisváros. Nyaranta az egyébként két és félezer lakost számláló település tízszeresére duzzad. Kb. 3 km hosszú szabadstrandjával egyik legkedveltebb üdülőhely, ahol a helyi látnivaókon és programokon kívül számos lehetőség kínálkozik akár a túrázni vágyók számára is. Érdemes benézni a 10 km-re fekvő Siófokra, vagy a hagyományos csipkeverés hazájába, a szomszédos Balatonendrédre is. A zamárdi gyülekezeti ház a 7-es főúton, a vasutállomáshoz közel, a Siófoki út. 20. sz. alatt található. A házban és annak udvarán kialakított táborhelyen összesen kb. 35 fő számára tudunk táborozási lehetőséget biztosítani.

A táborhely kiválóan alkalmas ifjúsági csoportok, baráti társaságok, vagy családok közös nyári programjának helyszínéül. A szálláshely igénybe vehető az épületben és A az udvaron kialakított sátoros táborhelyen akár külön-külön is. Az udvar több sátor felállítására és szabadtéri programra ad lehetőséget, gyülekezeti termünk pedig alkalmas megbeszélések, áhitatok, vagy bármilyen fedett helyhez kötött összejövetel megtartására. Az udvaron felépített kb. 25 m2-es hangulatos fedett terasz alatt étkezések, beszélgetések vagy bármilyen más közös program lebonyolítható. A háztól kb. 5 perces séta a vasútállomás, a posta, vagy Zamárdi központja. Tíz perc alatt pedig a Balaton leghosszabb, 3 km-es szabadstrandjára is kényelmesen el lehet jutni.
Célunk, hogy fiatal gyülekezeti tagok kényelmesen és megfelelő körülmények között táborozhassanak, sátorozhassanak nálunk. Nem luxus igények kielégítését, hanem a közös táborozás lehetőségét szeretnénk nyújtani azok számára is, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak a Balaton melletti nyaralást

Szálláshely a gyülekezeti házban:
A gyülekezeti házban max. 14 fő részére tudunk szállást biztosítani. A Szálláslehetőség akár néhány napra, ill. kisebb csoportok számára is lehetséges. Az épület földszintjén kettő, a tetőtérben további három szoba áll a jelentkezők rendelkezésére. A házban külön teakonyha, fürdőszoba és WC biztosított, de az udvaron található zuhanyzók, WC-k és teakonyha is igénybe vehetők.

Sátoros táborhely az udvaron:
A gyülekezeti ház hátsó udvarán ifjúsági sátoros táborhelyet alakítottunk ki. A 2005-óta folyó munkálatok során az udvaron található melléképület átalakításával és felújításával két kisebb helyiségben zuhanyzókat, wc-ket ill. egy kis konyhát rendeztünk be, továbbá egy szép új tetőterasz biztosít lehetőséget az együttlétre. A munkálatok eddig kb. 2 millió forintos költséget jelentettek.

A táborhely felszerelése:

Az épületben:

- Bútorozott lakószoba két ággyal (szükség esetén az irodában továbi két fő részére a szállás megoldható)

- Felszerelt konyha, hűtőszekrénnyel, gáztűzhellyel.

- Fürdőszoba (fürdőkáddal)

- Külön WC

- A tetőtérben három helységben (3+4+3 fekvőhellyel) további 10 fő részére szálláslehetőség.

Udvaron:

- Konyha mosogatópulttal, gáztűzhellyel, hűtővel (alkalmas étkezések előkészítésére, mosogatásra stb.)

- 1 zuhanyzós fürdőszoba két zuhanyfülkével, 1 kézmosóval és ajtóval leválasztott külön WC-vel

- 1 db. zuhanyzó mosdóval

- 1 db. WC mosdóval

- fedett, 25 nm-es terasz

A táborozó csoportok tagjainak sátorról, hálózsákról stb. maguknak kell gondoskodni. A táborozáshoz szükséges tisztítószereket, mosogatószereket, WC papírt, törülközőt stb.a csoportoknak kell magukkal hozni. Tányér, pohár, evőeszköz és egyéb edények csak korlátozott számban ill. mértékig állnak rendelkezésre, így a szükségleteket előre kell egyeztetni.

Maximális táborlétszámunk kb. 35 fő. Kérjük, hogy – legfőképpen saját kényelmük érdekében – ezt a létszámot ne lépjék át!

Táborköltségek 2009-ben:

-  1200 Ft/fő/éj, de legalább 5500 Ft/nap

Kedvezmények ( legalább 4 éjszakás tartózkodás esetén):

- 1000 Ft/fő/nap, de legalább 4000 Ft (azaz legalább 4 fő alapján számítjuk a szállásdíjat)

- minimum 10 fő esetén 900 Ft/fő/nap

- minimum 20 fő esetén 800 Ft/fő/nap

Kisgyermekek ill. 20 fő fölötti csoportok felnőtt kísérői számára további kedvezményt biztosítunk.

A táborhelytől kb. 5 perces sétával megközelíthető helyen lehet ebédet, reggelit és vacsorát is rendelni. Ugyanitt az étel el is fogyasztható, vagy  hideg csomagban való összeállítása is kérhető. Étkezés igénylése esetén kérjük, hogy a konyhával való egyeztetés miatt, a csoportok ezt előre jelezzék.

2021. October 18., Monday,
Lukács napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 12512
Összesen 2009. június 2. óta : 27476913

Ige Mellett

(17) „…mindenkor az Úrral leszünk.” (1Thesszalonika 4,13–18)

Ez a lényeg: Mindenkor az Úrral leszünk! Ez az evangélium. Már megtapasztaljuk ezt a csodát, hiszen az Úrral lehetünk, mert Ő velünk van; életben, hal... tovább